NaslovnaNovostiNi „Gvozdena kupola“ nije izdržala: Hamas sinoć pokrenuo novi raketni napad na...

Ni „Gvozdena kupola“ nije izdržala: Hamas sinoć pokrenuo novi raketni napad na Tel Aviv

Raketni napadi na izraelsku teritoriju iz Pojasa Gaze nastavljeni su sinoć. Navodi se da je grupa Hamas ispalila još nekoliko stotina raketa na Tel Aviv. Došlo je do značajnog uništavanja zgrada u različitim delovima grada.

Visoke zgrade i privatne kuće pretrpele su štetu. Na ulicama ima mnogo pokvarenih automobila, komada metalne armature i betona.

U međuvremenu, izraelski političari i komandanti daju izjave koje se svode na jednu misao: očekuje se najveća operacija u Pojasu Gaze u poslednjih nekoliko decenija. Prikupljaju se rezervisti, regrutuju dobrovoljci u vojsku, sve snage bezbednosti su stavljene u stanje posebne pripravnosti.

Izraelski avioni su tokom celog dana vršili udare na Gazu i druge gradove u tom pojasu. Zvanično su gađali samo mete Hamasa, ali u samoj Gazi govore o više od 250 mrtvih i 1.700 ranjenih civila.

U Izraelu se navode slične brojke za žrtve današnjeg napada grupe Hamas – oko 200 mrtvih i više od 1.100 ranjenih.

Ranije je objavljeno da su palestinske oružane snage uhvatile jednog od izraelskih generala. Prema nekim izveštajima, on i druga grupa zatvorenika, uključujući članove tenkovskih posada tenkova Merkava, odvedeni su na palestinsku teritoriju.

Sirene za upozorenje na rakete nastavljaju da se oglašavaju u Tel Avivu i drugim izraelskim gradovima. Izraelski protivraketni odbrambeni sistem je preopterećen zbog činjenice da Hamas koristi taktiku više talasa za lansiranje raketnih napada.

Ni „Gvozdena kupola“ ni „Davidova praćka“ nieu dovolje čini se.

Palestinske snage u subotu ujutru zauzele izraelsku vojnu bazu i zarobile vojnike

Prema arapskim televizijskim kanalima, palestinske oružane snage su za prilično kratko vreme uspele da zauzmu izraelsku vojnu bazu koja se nalazi u blizini granice. Hamas je već zarobio više od 35 pripadnika vojske, snaga bezbednosti i izraelskih doseljenika. Sada arapski izvori šire informacije da među ratnim zarobljenicima postoji čak i izraelski general.

Osim toga, palestinske snage su uspostavile kontrolu nad najmanje sedam naselja u Izraelu. Ova informacija suštinski je u suprotnosti sa zvaničnim izjavama izraelskih vlasti, kao da je broj militanata koji su napali zemlju bio samo 60 ljudi. Samo Aškelon je uključivao dvostruko više.

Izrael pokrenuo novi talas vazduhoplovnih napada na ciljeve Hamasa

Izraelske odbrambene snage saopštile su u subotu uveče da su pokrenule novi talas masovnih vazdušnih udara na pojas Gaze.

Izraelska vojska saopštila je da pogađa mete koje pripadaju terorističkoj grupi Hamas u Gazi kao odgovor na ranojutarnji iznenadni napad Hamasa.

Izraelske vazduhoplovne snage (IAF) izvestile su da su njihovi borbeni avioni pogodili vojnu infrastrukturu u dve višespratnice u Pojasu Gaze koje koriste visoki teroristički operativci Hamasa za vršenje terorističkih aktivnosti.

U jednoj od zgrada, IAF je napao vojne kancelarije brojnih jedinica i niza terorističke organizacije Hamas, uključujući Hamasov štab obaveštajnih službi, njegove kancelarije za proizvodnju oružja i druge koje pripadaju visokim vođama terorističkih organizacija Hamasa.

Takođe je navedeno da su se u drugoj zgradi nalazile vojne kancelarije koje koristi Hamas.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave