Naslovna Novosti Turska namerava da prebaci jurišne bespilotne letelice Bayraktar Akıncı Ukrajini

Turska namerava da prebaci jurišne bespilotne letelice Bayraktar Akıncı Ukrajini

15
bayraktar aknici
bayraktar aknici
google news

U intervjuu sa novinarima, Haluk Bayraktar, predstavnik proizvodne kompanije, podelio je aktuelne informacije o potencijalnom snabdevanju dronova Bayraktar ​​Akincı (Akniči) za ukrajinsku vojsku.

“Što se tiče Bayraktar Akincija, ovo pitanje se trenutno razmatra. Ukrajinska vojska je dobro svesna šta proizvodimo i gde ulažemo”, rekao je on.

Jedna od ključnih tačaka je mogućnost proizvodnje ovih dronova direktno na teritoriji Ukrajine.

“Naš plan je da proizvedemo sve sisteme koje imamo ovde. Imamo potrebne dozvole za ovo. Možemo u potpunosti da proizvedemo Bayraktar ​​TB2, a ne samo da ga sklapamo”.

Takođe imamo mogućnost da u potpunosti proizvedemo Bayraktar ​​Akinci ovde. Imajući odgovarajuće dozvole naše vlade pokazuju koliko smo blizu realizacije ove ideje“, dodao je Bayraktar.

Uprkos Bayraktarovoj izjavi, ruski stručnjaci smatraju da je izgradnja fabrike koja je započeta u Ukrajini samo paravan za neograničeno snabdevanje dronova za potrebe Kijeva.

„Turska će uvek moći da se pozove na činjenicu da je dronove koje koriste ukrajinske oružane snage proizvela Ukrajina. U stvari, snabdevanje dronova će gotovo sigurno vršiti turska strana“, napominju ruski analitičari.

Bayraktar Akıncı ukratko

U eri brzog tehnološkog napretka, bespilotne letelice postaju sveprisutne u modernim vojnim operacijama, a jedan od najnovijih i najsofisticiranijih predstavnika ove tehnologije dolazi iz turske radionice – Bayraktar Akıncı.

turski dron barjaktar naoruzavaju raketama vazduh vazduh protiv dronova kamikaza
Bayraktar Akıncı

Bayraktar Akıncı je produkt turske kompanije Baykar Makina, poznate po svojim inovacijama u domenu bespilotnih letelica. Razvoj ovog sistema datira iz nekoliko godina unazad, a prvi testni letovi izvedeni su 2019. godine. Ova letelica označava novu eru u turskoj vojnoj avijaciji, donoseći napredne mogućnosti u segmentu taktičkih i strateških operacija.

Tehničke Karakteristike

Pogonski sistem: Bayraktar Akıncı koristi dva turboelisna motora koji mu omogućavaju izuzetnu brzinu i domet.

Maksimalna brzina: Sa maksimalnom brzinom od oko 407 km/h, Akıncı pokazuje dobru pokretljivost kada je reč o dronovima.

Operativna visina leta: Sa operativnom maksimalnom visinom leta od oko 12.000 metra, ovaj dron ima sposobnost izvođenja operacija u različitim atmosferskim uslovima.

Nosivost Tereta: Bayraktar Akıncı je opremljen za nosenje raznovrsnog tereta, uključujući pametne bombe i precizne rakete.

Baykar Defense je 27. aprila predstavio precizno vođenu municiju sa mogućnostima veštačke inteligencije, nazvanu Kemankeş [strelac na turskom].

Baykar je razvio Kemankeš za gađanje visoko vrednih ciljeva daleko iza neprijateljskih linija. Municija je kompatibilna sa borbenim dronovima Bayraktar ​​TB2, TB3, SİHA’lar i Akıncı.

Sposobnosti i Misije

Izviđanje i nadzor: Opremljen raznovrsnim senzorima, uključujući radar i elektro-optičke sisteme, Bayraktar Akıncı može pružiti detaljne informacije o terenu.

Elektronsko ratovanje: Sposobnost izvođenja elektronskog ratovanja omogućava mu ometanje neprijateljskih komunikacija i sistema.

Bayraktar Akıncı je dizajniran za precizne vazdušne napade na ciljeve različitih vrsta, čineći ga efikasnim u taktičkim i strateškim operacijama.

Operativnost i Planovi za Budućnost

Bayraktar Akıncı se planira koristiti u turskim oružanim snagama, ali takođe predstavlja atraktivnu opciju za izvoz na međunarodno tržište. Nastavak razvoja ovog sistema obećava unapređenje njegovih sposobnosti i prilagođavanje savremenim izazovima u oblasti vojnog vazduhoplovstva.

aknici
aknici

Bayraktar Akıncı je simbol turske tehnološke inovacije u domenu bespilotnih letelica. Njegove izuzetne tehničke karakteristike i višenamenske sposobnosti čine ga ključnim igračem u savremenim vojnim operacijama. Ovaj sistem ne samo da poboljšava vojne kapacitete Turske, već i postavlja standarde za budućnost razvoja bespilotnih letelica širom sveta.

15 KOMENTARA

  1. Tako i treba Rusima, kad su Erdoganu spasili guzicu i otkrili da se sprema vojni udar na njega. Eto sad im zahvaljuje isporukom dronova Ukrajini.
    Rusi prave gasni cvor u Turskoj. I ti Rusi su blesavi kao Srbi. Postoji narodna izreka kod Srba ” Ne veruj Turcinu ni kad spava”. E zato kako su dvolicni, nece NIKAD uci u Evropu.

  2. Да дволичност има крила , неки би већ одавно летели – зато им не верујем ни да су овце чували, овце се бар тога не сећају!Играју испод жита !
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’)

  3. Lako je napraviti podzemnu fabriku, pravili su ih u 2sr ,verujem da ih i Iran, Sirija …. imaju, mene samo interesuje koliko ce im vremena trebati da ih oforme i dovuku sirovine, ne bombarduju Rusi bezveze skladista uz samu granicu sa Rumunijom, hoce da nateraju susedne zemlje da odustanu od tih ideja.
    A sto se tice turaka, kod njih su sve opcije otvorene ako ima para u njima.

    • Da al nije bilo “bodeza”tad
      Sad trebaju bar 100 m ispod zemlje al bice i toga jer ukrainci planiraju da stvore podzemni svijet jer pocinju sa izgradnjom skola ispod zemlje al mislim da bi im produktivnije bilo da maknu raketne sisteme i vojne stabove iz skola supermarketa itd

  4. Samo me interesuje, gde li ce da smeste fabriku dronova u ukrajini i koliko ce radigi ista pre nego je pogodi neka ruska raketa ili FAB… Stvarno sam bez komentara na ovakve gluposti.

  5. Rusi treba da naoruzaju kurdsku radnicku partiju svim i s acim pa da i pred sultanom zaigraju mecke sa kriloma .

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version