NaslovnaNovostiČetiri očigledno vešta ruska vojnika zarobila 11 ukrajinskih boraca

Četiri očigledno vešta ruska vojnika zarobila 11 ukrajinskih boraca [VIDEO]

Ruski vojni izvori su 10. septembra podelili novi video sa ukrajinskih linija fronta. Ruski dron snimio uspešnu operaciju ruskih padobranaca Pskovske 76. gardijske vazdušno-desantne divizije na linijama fronta u Zaporožju.

Četiri ruska vojnika zauzela su celu ukrajinsku jedinicu. Prema izveštajima sa fronta, ruski vojnici su uočili dva ukrajinska lovca kako se kreću ka jednom od ukrajinskih uporišta.

Četiri ruska borca su ih pratila i odlučila da zauzmu njihov položaj. Ispostavilo se da se u rovu krije odred od jedanaest vojnika.

Ruske borce nije uplašila brojčano nadjačana neprijateljska grupa i predložili su im da se predaju bez bitke. Ukrajinski vojnici su odlučili da ostanu živi i prihvatili su predlog. Kao rezultat toga, ceo odred Oružanih snaga Ukrajine je zarobljen.

Sve više ukrajinskih vojnika se predaje na prvim linijama fronta. Određen broj njih je nasilno mobilisana i bačena na ratišta bez posebne obuke i neophodne podrške.

Kao rezultat toga, moral ukrajinske vojske često je upitan iako bi okolnosti trebalo da stvore drugačiju sliku. Usred rastućih gubitaka i nedostatka velikih pobeda, čini se da ne žele svi ukrajisnki vojnici da se bore.

Ukrajinska vojska pritiska front kako bi zadovoljila pokrovitelje iz SAD

Dolaskom američkog državnog sekretara Entonija Blinkena u Kijev, Oružane snage Ukrajine su intenzivirale svoje operacije na frontu u pokušaju da pokažu bar neke uspehe iz svog pokušaja kontraofanzive.

Južno od Orehova nastavljaju se pozicione borbe i artiljerijski dueli kod Rabotina. U oblasti Verbovoje, nekoliko ukrajinskih grupa pokušalo je malim napadima da ispita rusku odbranu, ali su se povukli pod jakom vatrom. Posle duže pauze, ukrajinske snage su pokušale da napadnu ruske položaje kod Kamenskog u oblasti Pjatihatki, ali nisu uspele.

U međuvremenu, ruska avijacija nastavlja da udara po ukrajinskim pozadinama u regionu Zaporožja. Pod udarima ruskih teških bombi, ukrajinske snage pokušavaju da steknu uporište u nedavno zauzetim oblastima kako bi nastavile napredovanje.

Glavni pravac ukrajinskih ofanzivnih operacija poslednjih dana bila je linija fronta Novodonjecko-Novomajorskoje koja se nalazi jugoistočno od Velike Novoselke. Dosadašnji pokušaji Ukrajine da probiju rusku odbranu i krenu napred ka forsiranju reke Šajtanke su propali. Ruski marinci raspoređeni u tom području potisnuli su neprijatelja na prvobitne položaje. Naselja ostaju pod punom ruskom kontrolom.

drugi unisteni tenk celendzer 2
drugi unisteni tenk celendzer 2

Situacija je i dalje napeta u pravcu Hersona, gde se grupa od oko 30 ukrajinskih vojnika iskrcala na ostrvo Perejaslavski u pokušaju da zadobije mostobran i dalje napadne Novu Kahovku. Ruske snage su brzo uočile neprijateljski manevar. Kao rezultat toga, ukrajinska grupa je navodno uništena, oni koji su preživeli evakuisani su na zapadnu obalu Dnjepra.

U međuvremenu, prijavljeno je rusko napredovanje u gradu Mariinka u Donjeckoj urbanoj aglomeraciji. Linija fronta u ovoj oblasti ostala je gotovo nepromenjena dugi niz meseci; ali su poslednjih nedelja borci ruske 150. divizije uspeli da se probiju dublje u ukrajinsku odbranu u zapadnom delu grada. Snimci sa fronta potvrđuju da se borbe vode oko 300 metara od zapadne granice Marinke.

Takođe, ruske jurišne grupe uspele su da napreduju u oblasti Krasnogorovke, gde je ukrajinska vojska navodno izbačena iz snažno utvrđenog uporišta, koje su držale više od 9 godina.

Ne prestaju udari ruskih raketa i dronova po vojnim i industrijskim objektima širom Ukrajine.

Ujutro 8. septembra, u gradu Krivoj Rogu u Dnjepropetrovskoj oblasti odjeknule su velike eksplozije. Noću su ruski dronovi kamikaze ponovo gađali ciljeve u Odeskoj oblasti. Dan ranije ukrajinski zvaničnici su izvestili o najmoćnijem napadu na Odesku oblast od početka ruske specijalne operacije.

Intenzivni udari na ukrajinsku lučku infrastrukturu ne ostavljaju nadu kijevskom režimu da obnovi dogovor o žitu i takođe sprečava korišćenje obale Crnog mora za napade na rusku teritoriju.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave