NaslovnaNovostiRusija se ne smiruje, nastavila napade na ušću Dunava: Noćne eksplozije u...

Rusija se ne smiruje, nastavila napade na ušću Dunava: Noćne eksplozije u luci Reni i gradu Čilija

Kako prenose ruski mediji, tokom noći sa utorka na sredu, Oružane snage Ruske Federacije izvele su seriju napada na neke oblasti vojnog oruđa ukrajinskih trupa, pogađajući niz ciljeva, uključujući i one koje direktno koriste Kijevskog režima u vojne svrhe.

Tako su uz pomoć jurišnih dronova nanete novi udari po ciljevima u dunavskim lukama Čilija i Reni u Odeskoj oblasti.

Kako je ruska strana saopštila, između ostalog, gađani su brojni skladišta koje koriste Oružane snage Ukrajine, uključujući i gorivo, „iza svojevrsnog infrastrukturnog paravana za pretovar različite robe“.

Ruski predstavnici smatraju da je ovo još jedna potvrda da je režimu u Kijevu potrebno oživljavanje žitnog sporazuma, pre svega zbog masovnog uvoza oružja i municije.

Oružane snage Ruske Federacije su poslednji put, tokom noći 03.09.2023. izvele seriju napada na ciljeve na teritoriji Ukrajine, koristeći, kao i sada, bespilotne letelice kamikaze. 

Ruske bespilotne letelice Geran takođe su tokom jutra napale ciljeve u ukrajinskoj prestonici Kijevu. Nekoliko eksplozija je prijavljeno u različitim oblastima ovog lokaliteta. Istovremeno, gradonačelnik Kličko je objavio i ruski raketni napad na prestonicu.

U 05:56 Kličko je na svom Telegram kanalu napisao: „U Kijevu radi protivvazdušna odbrana. Ostanite u skloništima! Rakete i dalje stižu u prestonicu”.

Prema poslednjim informacijama, ruske rakete su lansirali strateški bombarderi Tu-95MS. Rakete lete ka ciljevima u različitim regionima pod kontrolom kijevskog režima, uključujući Dnjepropetrovsk, Čerkasi i druge oblasti.

Vazdušna upozorenja i dalje su na snazi na većem delu teritorije Ukrajine. Za sada njihov zaključak nije objavljen.

Novi napadi na ukrajinske luke na ušću Dunava dešavaju se ubrzo nakon što su ukrajinski izvori najavili obaranje ruske bespilotne letelice na teritoriji Rumunije, što je činjenica koja rizikuje da uvuče NATO u sukob.

Iako rumunske vlasti i dalje odbijaju takvu mogućnost, sve više indicija upućuje u ovom pravcu, te pojedini ostrašćeni poljski mediji insistiraju da uvuku Rumuniju u konflikt.

Poljska propagandna mašinerija Visegrad24 u pokušaju da isprovocira Rumuniju

S obzirom na veoma kratku udaljenost između ukrajinskih luka i rumunske teritorije, nije isključeno da neka sredstva za napad mogu slučajno pasti na rumunsku teritoriju.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave