NaslovnaNovostiRuski zemaljski raketni sistem pogodio navodni ukrajinski vojni voz u DNR

Ruski zemaljski raketni sistem pogodio navodni ukrajinski vojni voz u DNR [VIDEO]

Rusko Ministarstvo odbrane je 29. avgusta izvestilo o uništenju još jednog ukrajinskog vojnog ešalona. Ovog puta ruske rakete su pogodile voz na železničkoj stanici Dorožnaja koja se nalazi oko 13 kilometara severozapadno od Avdijevke.

Ruska vojska je potkrepila tvrdnje video snimkom napada. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, izviđačka jedinica Oružanih snaga Rusije otkrila je dolazak vojnog ešalona sa artiljerijskom municijom na istovarnu stanicu. Zemaljski raketni sistem je odmah pogodio cilj.

„Usled poraza vojnog ešalona Oružanih snaga Ukrajine uništeni su vagoni sa artiljerijskom municijom, oko 30 vojnika i do 10 jedinica tehnike Oružanih snaga Ukrajine“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Lokalni izvori su pojasnili da su uništena najmanje tri ukrajinska vojna vagona.

Ruska vojska nastavlja da redovno gađa ukrajinsku železničku infrastrukturu. Železnička stanica u gradu Dnjepru bila je jedna od meta ruskih raketnih udara 24. avgusta. Dok je 17. avgusta, kao rezultat još jednog raketnog udara na stanicu Meževaja u Dnjepropetrovskoj oblasti, voz sa municijom za Oružane snage Ukrajine takođe bio uništen.

Ukrajinska vojska koristi železničke stanice širom Ukrajine za transfer municije i teške vojne opreme iz NATO-a na linije fronta, tvrde ruski izvori.

Ova i slične operacije ruskih oružanih snaga sprovode se sa ciljem sprečavanja sposobnosti Oružanih snaga Ukrajine konkretno na donjeckom pravcu. Uništavanje artiljerijske municije i opreme ostavlja ukrajinske oružane snage u ranjivijoj poziciji i ograničava njihovu sposobnost pružanja vatrene podrške.

Železničke stanice širom Ukrajine su teško oštećene ruskim udarima od samog početka ruske “specijalne vojne operacije”, uključujući i regione Zapadne Ukrajine, gde se akumulira oružje i municija iz NATO-a. 

Međutim, ruska vojska tek treba da spreči ukrajinske logističare da prebace potrebnu količinu pojačanja na linije fronta. Dakle, raketni i bespilotni napadi će se sigurno nastaviti.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave