NaslovnaNovostiMedvedevu predstavljeno zarobljeno zapadno oružje, uključujući oklopne transportere M113 i tenk AMX-10

Medvedevu predstavljeno zarobljeno zapadno oružje, uključujući oklopne transportere M113 i tenk AMX-10

Zapad nije zainteresovan za pregovore kako bi se došlo do mirnog rešenja u Ukrajini, oni nastoje da zarade što više novca za svoje vojno-industrijske komplekse, rekao je potpredsednik Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev novinarima na događaj gde mu je predstavljena zapadna tehnika koju su Rusi zarobili u Ukrajini.

“Njihovi govori gde navode da je došlo vreme za početak bilo kakvih mirovnih pregovora, to je samo lukav potez. Oni to ne žele. Oni žele da nastave da okreću vojni točak da bi zaradili novac za svoje budžete”, rekao je Medvedev tokom posete ” Armija-2023“.

U parku Patriota u predgrađu Moskve, gde se održava Međunarodni vojno-tehnički forum Armija-2023, postavljena je izložba trofejne opreme, uključujući i one iz zemalja NATO-a, zarobljene tokom specijalne vojne operacije. Otvorena je za delegacije i učesnike ovog foruma u ​​organizovanim grupama.

Prema njegovim izjavama, ruska vojska je uspešno spaljivala opremu koju je obezbedio Zapad i nastaviće to da radi ubuduće.

armija 2023
armija 2023

Na pozadini gubitaka, Zapad periodično obnavlja „razgovore o potrebi da se vrate za pregovarački sto, da se pronađu kompromisi“ – rekao je potpredsednik Saveta bezbednosti Ruske Federacije.

„Ali morate da shvatite da je ovo samo jedan deo priče, a drugi deo priče je da američki vojno-industrijski sektor, ali i evropski, zarađuju od ovoga. Za njih je ovo način da steknu ogromnu količinu novca isporučujući svoju opremu Ukrajini. Oni zarađuju novac od ovog rata“ – objasnio je Medvedev.

„Napredne tehnologije, to vredi pogledati“, rekao je on dok je pregledao borbeno vozilo iz Australije, prema snimcima ruske državne agencije RIA Novosti.

Medvedev je takođe pogledao predmete koji bi trebalo da pokazuju “ideološku indoktrinaciju” ukrajinske omladine, uključujući odeću sa nacionalnim sloganima i amblemima puka Azov — koji se smatra ekstremističkom organizacijom u Rusiji.

Medvedevu je predstavljena zapadna vojna oprema koju je zauzela ruska vojska

Obilazeći izložbu naoružanja zarobljenog od strane ruskog vojnog osoblja tokom specijalne vojne operacije, Medvedev je pregledao nekoliko prenosnih bacača granata, protivtenkovskih sistema i malokalibarskog oružja zapadne proizvodnje.

Između ostalog takođe mu je prikazan stalak američke haubice M777, oklopna vozila Hamer i razna zapadna komunikaciona oprema.

Na otvorenoj izložbi zarobljenih oklopnih vozila, Medvedev je pogledao ukrajinske tenkove T-64BV i T-72AG, švedsko borbeno vozilo pešadije CV90-40, kao i oklopno vozilo Triton i američko oklopno vozilo M113.

Na istoj izložbi, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije pregledao je izgoreli australijski oklopni automobil Bushmaster, francuski tenk na točkovima AMX-10RCR, kao i britanska borbena vozila Husky, Mastiff i AT-105 Sakon.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave