NaslovnaNovostiUkrajina će zbog „računovodstvene greške“ dobiti još 6,2 milijarde dolara pomoći od...

Ukrajina će zbog „računovodstvene greške“ dobiti još 6,2 milijarde dolara pomoći od Sjedinjenih Država

U Pentagonu je navodno napravljena „računovodstvena greška” koja je dovela do revalorizacije cene vojne pomoći namenjene Ukrajini u iznosu od 6,2 milijarde dolara. Ovaj pogrešno izračunat bilans će se koristiti za dodatne isporuke oružja Kijevu.

Zvaničnici Pentagona rekli su da je vrednost oružja isporučenog Ukrajini u fiskalnoj 2022. i 2023. precenjena za 6,2 milijarde dolara. Tako će višak nastao revalorizacijom biti iskorišćen za organizovanje dodatnih paketa vojne pomoći, koji će omogućiti transfer naoružanja Ukrajini za ovaj iznos pre kraja ove godine.

svet je potrosio 224 bilijardi dolara na vojsku u 2022 godini
svet je potrosio 224 bilijardi dolara na vojsku u 2022 godini

Zamenica sekretara za štampu Pentagona Sabrina Sing potvrdila je da ova „računovodstvena greška“ otvara vrata za slanje dodatnog oružja. Prema njenim rečima, prilikom sačinjavanja finansijskih izveštaja o nabavci ove ili one opreme nije uzet u obzir njen trošak, već cena, uzimajući u obzir različite troškove.

To je bio razlog za pojavu dodatnih sredstava u iznosu od 6,2 milijarde dolara, koja se sada mogu usmeriti na jačanje vojnog potencijala Ukrajine.

Važno je napomenuti da je ovo druga takva greška od početka ove godine.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave