NaslovnaNovostiPojavile se slike sa mesta uništenja PVO sistema Patriot u Kijevu

Pojavile se slike sa mesta uništenja PVO sistema Patriot u Kijevu

Pojavili su se prvi satelitski snimci sa navodnog mesta napada na ukrajinske PVO sisteme Patriot.

Novi satelitski snimci aerodroma Žuljani, od 18. maja, omogućavaju vam da vidite tragove mogućih raketnih udara koji su izvršeni 16. maja, pišu ruski mediji.

Ovi tragovi su jasno vidljivi na betonskom mestu i unutar jednog od položaja MIM-104F Patriot PAC -3 protivvazdušni raketni kompleks, su levci poluprečnika nekoliko desetina metara.

Promene na aerodromu postale su primetne nakon upoređivanja fotografije od 18. maja sa fotografijom od 15. maja.

Istovremeno, na osnovu informacija koje su date na satelitskim snimcima, može se pretpostaviti da je levak rezultat udara na lokacije sistema PVO Patriot.

Podsetimo, u noći između 15. i 16. maja, na teritoriji Kijeva je izvršen raketni udar na različite objekte. Video snimak koji su ranije objavili razni telegram kanali navodno je zabeležio trenutak pogotka projektila u položaj ukrajinske PVO.

Nakon ovog udara, rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su tokom te serije napada uništeni sistemi PVO „Patriot“. Zauzvrat, američki mediji su preneli da su PVO sistemi oštećeni, ali tvrde da je šteta brzo otklonjena na licu mesta.

Ukrajinske tvrdnje u vezi sa incidentom su se kretali od potpunog poricnja svega do tvrdnje da su oborili čak i više raketa Kindžal nego što je Rusija lansirala tu noć.

Rusi su nakon svega ovoga ismejali uništene američke PATRIOT odbrambene sisteme u Ukrajini.

ukrajinska vojska savladava sistem protivvazdusne odbrane patriot u nemackoj
Ukrajinska vojska savladala je sistem PVO patriot u Nemackoj

Ukrajina je do sada posedovala dva sistema PVO Patriot u okviru svojih granica, od kojih su jedan donirali Sjedinjene Države, a drugi združeno Nemačka i Holandija.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave