NaslovnaNovostiUkrajinske vlasti ponovo tvrde da su "odbijeni" napadi na Kijev usred serije...

Ukrajinske vlasti ponovo tvrde da su “odbijeni” napadi na Kijev usred serije eksplozija i požara u gradu

U noći 29. maja, Oružane snage Rusije izvele su seriju masivnih raketnih udara na teritoriju glavnog grada Ukrajine Kijeva. Ovo prenose ukrajinski mediji pozivajući se na vojnu upravu grada Kijeva.

Vazduhoplovstvo Ukrajine saopštilo je da je 9 ruskih bombardera Tu-95MS lansiralo do 40 krstarećih raketa Kh-101/Kh-555, od kojih je 37 oboreno kao i 35 dronova Shahed/Geran-2, od kojih je 29 oboreno. Takođe kažu da su oborili izviđačku bespilotnu letelicu.

Zanimljivo je da predstavnici ukrajinskih vlasti ponovo proglašavaju „odbijenim” napade na Kijev, iako se u gradu dogodila serija eksplozija i požara. Odnosno, vidimo uobičajeni pristup kijevskog režima da ruske rakete navodno ne pogađaju mete. Međutim, u gradu dešavaju eksplozije i požari, što potvrđuje činjenicu o brojnim udarima.

Komanda Oružanih snaga Ukrajine tvrdi da ruske trupe koriste takve udare da iscrpe resurse ukrajinske PVO i održavaju psihološku napetost civilnog stanovništva zemlje.

Treba napomenuti da masovni napadi Oružanih snaga RF zaista doprinose iscrpljivanju resursa protivvazdušne odbrane Ukrajine. Ruska vojska utvrđuje lokaciju PVO sistema Oružanih snaga Ukrajine, nakon čega nanosi udar na njih, kao što je to bio slučaj prošli put sa američkim PVO sistemom Patriot.

Sada se izvode udari na skladišta municije, mesta gomilanja vojne opreme, naoružanja i ljudstva Oružanih snaga Ukrajine. Svrha ovih udara je poraz sredstava namenjenih za najavljenu kontraofanzivu ukrajinskih trupa.

Sa druge strane, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je uništeno 5 skladišta naoružanja i municije Oružanih snaga Ukrajine. Tokom dana uništeno je pet skladišta naoružanja Oružanih snaga Ukrajine i plaćenika.

Prema podacima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, ovakva dejstva značajno slabe borbene sposobnosti neprijatelja i stvaraju dodatne poteškoće za njegova dalja dejstva.

U poslednje vreme Rusija sve više uništava skladišta Oružanih snaga Ukrajine, sprečavajući tako neprijatelja da upotrebi oružje koje isporučuje Zapad.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave