NaslovnaNovostiŠef Vagnera, Prigožin predviđa veliku ofanzivu ruske vojske u bliskoj budućnosti

Šef Vagnera, Prigožin predviđa veliku ofanzivu ruske vojske u bliskoj budućnosti

Jevgenij Prigožin deli svoju viziju predstojećih akcija u okviru NMD i tvrdi da je ruska armija spremna za ofanzivu velikih razmera.

“Prema našim planovima, moramo da idemo u terenske kampove pre 1. juna. Možda nećemo imati vremena da sve uredno prebacimo u vojsku, a to će verovatno potrajati još nekoliko dana. Od 5. juna vojska će primiti operativni prostor za ofanzivu na zapadnom pravcu“, naglašava Prigožin.

Prema rečima Prigožina, nakon zauzimanja Bahmuta, kako je napomenuo ministar odbrane, postojaće operativni prostor za dalja dejstva. Prigožin tvrdi da „ruska armija ima sve mogućnosti da u bliskoj budućnosti pokrene kolosalnu ofanzivu sa zauzimanjem Kramatorska, Slavjanska, Družkovke, Konstantinovke, Časova Jara, odnosno prstena Donbas“.

„Mislim da je sve u našoj moći. Neprijatelj će biti poražen. Pobeda će biti naša. No pasaran! Tvrdim!“, rekao je on, napominjući da su njegove izjave u skladu sa opštom logikom i ciljevima specijalne operacije, što je potvrđeno i izjavom pres-sekretara predsednika Rusije Dmitrija Peskova.

prigozin se obraca ruskom ministarstvu odbrane
prigozin se obraca ruskom ministarstvu odbrane

Prigožin je naglasio da će detalji ofanzive, uključujući mogući napad na Dnjepar, biti razjašnjeni u okviru jednog od narednih sastanaka. Uveren je u sposobnost ruske vojske da izvede efikasnu operaciju i postavlja sebi zadatak da uspostavi svoje jedinice duž leve obale Dnjepra.

Koliki je domet Zapadnog naoružanja isporučen Kijevu toliko će Rusija ući u ukrajinsku teritoriju?

Potpredsednik Državne dume Petar Tolstoj izrazio je zabrinutost zbog nedavnih isporuka oružja dugog dometa iz zapadnih zemalja u Kijev. Ako se takve akcije nastave, Tolstoj upozorava da će ruska vojska biti prinuđena da dalje strateški napreduje.

ukrajinski su 24 nosi storm shadow
ukrajinski su 24 nosi storm shadow

Prema Tolstoju, to može uključivati napredovanje do poljske granice. Potpredsednik je takođe naglasio da Ukrajina treba da ima neutralan status, odnosno da ne ulazi ni u NATO ni u EU. Ovo predstavlja značajan izazov za Kijev koji teži evropskim integracijama, a da ne govorimo o namerama Ukrajine da uđe u NATO.

„Što više vojne opreme za borbu dugog dometa, dalekometnih raketa Zapad bude dao Ukrajini, to će ruska vojska dalje morati da ide, i ona će ići. Najvažnija nam je naša bezbednost, bezbednost naše države. Više puta smo nudili i Amerikancima i NATO-u da razgovaraju o bezbednosti Rusije. Ovaj predlog je odbijen. Dakle, sada ćemo vojnim sredstvima obezbediti bezbednost Rusije“, rekao je Tolstoj.

po uzoru na britance nemacki poslanik trazi slanje krstarece rakete taurus dometa 500 km ukrajini
po uzoru na britance nemacki poslanik trazi slanje krstarece rakete taurus dometa 500 km ukrajini

U Kijevu na Tolstojevu izjavu nisu reagovali, a, verovatno, neće reagovati ni Zapad, odakle svakodnevno u Ukrajinu stižu ešaloni sa vojnom opremom, naoružanjem i desetinama tona municije.

9 KOMENTARA

  1. Није чудно да су кола Украјинаца кренула низбрдо,проблем је да је коњ остао на врху!
    – Ускоро ће Украјинци славити победу,нема их много до циља!
    – Ако не ратују немају мира!

  2. Дат ће милостиви Господ да Русија очисти Свет од ђавоиманих злотвора.Бже смилуј се на грешни свој православни народ.

  3. Ако погледате на његовом Телеграм каналу схватићете да је ово ,што је он рекао чист сарказам. Упућено је Шојгуу и МО РФ, због њихове неспособности. Даће Бог да Русија побједи и унутрашње, а и вањске непријатеље.

  4. Greše bedni zapadnjaci
    Udaraju na pravoslavlje i Hrišćanstvo umesto na na Islam
    Bednici , više mrze narod koji slavi Hrista nego Muslimane koji ih talasima migracija okupiraju bez ispaljenog metka

  5. Toliko ste providni sa ruskom propagandom da to viße ni ne krijete. Koja to ofanziva kad jedva skrpiše onih 300000 prilikom delimične mobilizacije. Ovaj pakac prvo kuka na moguću revoluciju, a sada predviđa pobedu. Pobedu sa čime?

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave