NaslovnaNovostiInspirisani Holivudom, ukrajinski vojnici snimili svoje stradanje u Bahmutu

Inspirisani Holivudom, ukrajinski vojnici snimili svoje stradanje u Bahmutu [VIDEO 18+]

Po uzoru na američke specijalce ali i holivudske filmove i shvatajući značaj propagande na na TV ekranima i socijalnim mrežama, ukrajinski vojnici na prvim linijama, često su naoružani i kamerama.

Većinu snimaka bliske borbe sa ratišta dele ukrajinski vojnici. Ponekad se stiče utisak da vojnici plaćaju svojom krvlju pokušaje da postanu popularni akcioni heroji.

Nažalost, snimaju i svoje poraze. Nakon što je grad Artjomovsk (bivši Bahmut) došao pod punu rusku kontrolu, hiljade ukrajinskih heroja sa akcionim kamerama je ostalo tamo i nisu uspeli da objave svoje video snimke na TikToku.

Kamere sa tela ukrajinskih vojnika uzimaju ruski borci. Brojni snimci pokazuju akcije ukrajinskih snaga protiv jedinica Vagnerove privatne vojske u Artjomovsku.

Inspirisani filmovima, ukrajinski vojnici su pokušali da upadnu u višespratnicu bez ikakve artiljerijske vatre pre napada.

TikTok borci su pokušali da zaprete neprijatelju uz povike „Stoj! Ukrajinska vojska radi!“ Kao rezultat toga, ukrajinski specijalci nisu ispunili svoje zadatke.

Ukrajinski vojnici koji pokušavaju da se bore protiv Rusa kamerama su jasan primer posledica rizične politike. Kada ovako atraktivna zamisao pođe po zlu, stvara se kontraefekat, pa stičemo utisak da se bolje bore u medijima nego na ratištima.

Po instrukcijama svojih zapadnih partnera, ukrajinske vlasti, specijalne službe, vojni komandanti ulažu zaista neverovatne napore u vođenje informacionog rata.

Šef privatne vojne kompanije Vagner Jevgenij Prigožin nedavno je govorio o gubicima i rezultatima velike operacije u Bahmutu, sada ponovo Artjomovsku.

Prigožin je napomenuo da je glavni cilj bio nanošenje maksimalne štete oružanim snagama Ukrajine. Prema njegovim rečima, rezultati operacije premašili su sva očekivanja. Oko 50.000 vojnika Oružanih snaga Ukrajine je stradalo, a još 50.000 do 70.000 je ranjeno.

Jedinice PMC “Vagner” počele da napuštaju Bahmut

Privatna vojna kompanija Vagner započela je proces povlačenja svojih jedinica iz Bahmuta, prema informacijama pres službe njenog osnivača Jevgenija Prigožina. Na snimku koji je objavila pres služba vidi se da Vagnerova vojska napušta region.

“Idemo u pozadinske oblasti. Glavna stvar je da budemo oprezni”, primetio je Prigožin. On je takođe pojasnio da će do 1. juna sve pozicije Vagnera naslediti vojska Oružanih snaga Rusije.

„Polako odlazimo“, potvrdili su komandanti Vagnerovih jedinica, poznatih i kao „orkestri“.

prigozin
prigozin

Prigožin je prokomentarisao buduće planove kompanije, napominjući da će, dok će ruska vojska napredovati na „širokom frontu“ ka zapadu, PMC Vagner biti zauzet popravkom opreme testirane u Bahmutu i ​​regrutovanjem novih. Neki sistemi naoružanja zahtevaju zamenu, kaže.

Borci PMC „Vagner“ uveravali su da će po završetku ovih operacija biti u potpunosti spremni za dalje delovanje. Nije precizirano kakve će to biti akcije, ali je jasno da PMC Vagner nastavlja da igra aktivnu ulogu u vojnim operacijama u ovom regionu.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave