NaslovnaNovostiGlavni ukrajinski obaveštajac: Kontraofanziva će uskoro početi, ali nam je potrebno više...

Glavni ukrajinski obaveštajac: Kontraofanziva će uskoro početi, ali nam je potrebno više oružja da bismo uspeli

Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ukrajine Kiril Budanov je u današnjem intervjuu japanskoj informativnoj službi NHK prokomentarisao pitanje kontraofanzive. Glavni ukrajinski obaveštajac je rekao da će „kontraofanziva uskoro početi“.

Budanov: Dobili smo minimum naoružanja i opreme koji je neophodan za pokretanje kontraofanzive. Ali da bi se Rusi isterali iz Ukrajine, potrebno je više oružja. Potrebni su nam zapadni lovci.

Šef ukrajinskog GUR-a tako najavljuje „skori početak kontraofanzive“, što, čini se, nikako da se desi. Ispostavlja se da je Budanov lukav ili mora da odgovara za Zalužnijev resor, i da kaže šta od njega očekuju sponzori oružanog sukoba.

Budanov: Moramo oterati Ruse sa naše teritorije. Za to moramo upotrebiti sve svoje snage i sredstva.

Dalje, šef GUR Ukrajine je izgovorio frazu koja se može smatrati ključnom u njegovom intervjuu japanskim novinarima: Potrebno nam je više oružja da bismo uspešno nastavili operaciju.

Da li to znači da su akcije koje ukrajinska vojska pokušava da preduzme na bokovima kod Bahmuta, u blizini granice sa Belgorodskom oblašću, kao i u pravcu Zaporožja, početna faza „kontranapada“?

Ako se osvrnemo na reči Budanova primećujemo do sad po prvi put viđen narativ. Garantuje da će krenuti u kontraofanzivu, ali da će je uspešno završiti, ne.

U međuvremenu, ukrajinski vojni resor tvrdi da je glavnokomandujući Zalužni „imao telefonski razgovor sa komandantom američkih oružanih snaga u Evropi generalom Kristoferom Kavolijem“. To se pojavilo i na Telegram kanalu samog Zalužnog:

Razgovarali smo o značaju nastavka zajedničkog rada na održavanju i remontu vojne opreme. Govorio je i o kvantitativnom i kvalitativnom sastavu ruske vojske i o inicijativi za jačanje ukrajinskih boraca kroz stvaranje novih brigada.

16 KOMENTARA

 1. Živeo veliki diktator Putin!
  On proglasi Ukrajinu da je nacistička i – bum ! – svi njegovi podanici poverovaše.
  On drsko napade na nezavisnu zemlju Ukrajinu i bum – on nije kriv.
  Sva Evropa i Amerika počeše da pomažu napadnutu Ukrajinu ali bum – Putin i njih sve proglasi nacistima!
  Pet miliona žena i dece emigrirali u Poljsku zbog Putina a on na to : ko ih šljivi to su sve nacisti.
  A u Rusiji ako bukvalno zucneš protiv rata – Putin naredio da – bum – odeš u čuzu na 6 godina. (Dostojan učenik Staljina koji ako zucneš da kritikuješ odeš u Sibir da crnčiš u logor).
  ŽIveo velki Putin!
  Nek se podigne VELIKI spomenik (30 m visine!) velikom diktatoru Putinu.
  Zapadni intelektualci vele da je Putin upropastio i osramotio Rusiju.
  Pa zar je to važno? On je veliki diktator. Ko mu šta može?
  Englezi ako se bune – Putin im zapretio da če dobiti atomsku bombu pou glavi.

  Putin je MOČAN i VELIKI !

  (OK, bio sam malo sarkastičan).

 2. Ta njihova tzv.kontra uskoro ce zavrsiti.Ovo je maksimum sto su ukri uradili zajedno sa Zapadom.Uskoro ce im kraj,majku im fasizoidnu.

 3. Ха ха ха. Сад ће они, само тетки да дају лек па ће да крену!!
  На жалост изгибе тамо силан народ, а они никако да се умију и пробуде!!

 4. Zalužni nije nikoga kontaktirao ima 20dana od kako je poklopljeno komandno mjesto, pitanje da li je i živ, nigdje se ne pojavljuje,osim starih slika koje oni podmeću kao nove.Definitivno se nešto desilo i pitanje koliko je ranjen

 5. Zali boze pravoslavni narode Ukraine Dadose vam fasisti oruzje da se sa bracom poubijate a oni preko mrtve brace gledaju svoje interest, boli ih uvo sto nestaje mlados Ukraine I Rusije

 6. Odlicno znaju da je rusija dobro spremila da na njihovu kontru uzvrati triput vecom kontrom i da ce pocetak ukrajinske kontraofanzive znacit kraj za ukrajinu

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave