NaslovnaNovostiRuski BMP-3 primećen u glavnom ispitnom centru američke vojske

Ruski BMP-3 primećen u glavnom ispitnom centru američke vojske

Borbeno vozilo pešadije ruske proizvodnje primećeno je na poligonu Juma u ​​Arizoni.

Najnovije izdanje novina Outpost objavilo je fotografije posete delegacije zaposlenih u Kongresu iz izabranog Predstavničkog doma SAD-a Arizone i članova američkog Senata glavnom vojnom centru za testiranje.

Na jednoj od fotografija prikazano je borbeno vozilo pešadije BMP-3 ruske proizvodnje koje je izgleda dostavljeno u centar na testiranje.

Nakon raspada Sovjetskog Saveza, Ukrajina je postala jedan od dobavljača vojne opreme za Sjedinjene Države, a koje je bilo u službi sovjetske vojske.

Da se ​​radi o nekadašnjem ukrajinskom borbenom vozilu pešadije govori prisustvo laserskog daljinomera postavljenog iznad cevi topa od 100 mm i infracrvenog osvetljivača koji se nalazi u blizini.

Upravo u ovom obliku BMP-3 je pušten u masovnu proizvodnju, a kasnije je otišao u novoformirane Oružane snage Ukrajine. Moderne opcije u službi ruske vojske trenutno izgledaju drugačije.

Kako je saopšteno, u Ukrajini je bilo šest BMP-3. Tri primerka su bila u kijevskoj kombinovanoj komandnoj školi. Ista količina je izneta sa Krima. Svi uzorci su okupljeni 2001. godine tokom parade u glavnom gradu. Nakon toga, američka vojska je odlučila da kupi nekoliko ovih borbenih vozila pešadije.

BMP 3
BMP 3

Otpremljeni preko okeana, prema nekim izveštajima, prvobitno su završili u istraživačkom centru Aberdeen (Merilend). Do danas je, po svemu sudeći, sačuvan jedan primerak, prevezen u Jumu.

Tu su bili i kupljeni T-84 Harkov, kao i T-72M1, BMP-2 i BMP-1 dobijeni iz Nemačke i zarobljeni u Iraku. Sva ova oprema trebalo bi da se koristi u testovima naprednih sistema naoružanja.

U centru se testiraju svi savremeni modeli američkih sistema naoružanja i borbena vozila potencijalnih protivnika. Specijalisti i inženjeri centra simuliraju uslove pravog ratišta, analiziraju mogućnosti opreme i pronalaze slabosti u odbrani i naoružanju.

Poligon sprovodi širok spektar vojnih testova tokom cele godine, koji se sastoje od skoro svakog sistema iz kopnenog borbenog arsenala. U sastavu Komande za ispitivanje i ocenjivanje vojske SAD, primarna misija je izvođenje ispitivanja artiljerije srednjeg i dugog dometa, sistema za upravljanje vatrom i naoružanja aviona, sistema za prevoz tereta i osoblja, bespilotnih letelica, oklopnih vozila i još mnogo toga.

BMP-3 testiranje

Podsećamo, modernizovani BMP-3 sa fabričkim kompletom dodatne zaštite nedavno su viđeni na frontu u Ukrajini. Naime, novi BMP-3 koje je Rostec isporučio početkom februara već su primećeni u zoni sukoba u Ukrajini.

Među glavnim karakteristikama ažuriranog borbenog vozila pešadije su savremeni termovizijski nišan Sodema i dodatni zaštitni kompleti industrijske proizvodnje.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave