NaslovnaNovostiNapeto među ruskim privatnim vojskama: Gaspromov Potok napustio položaje, ogolivši bokove Vagnera

Napeto među ruskim privatnim vojskama: Gaspromov Potok napustio položaje, ogolivši bokove Vagnera

Na jednom od bokova jurišnih jedinica Vagnerovog PMC-a, koje nastavljaju ofanzivu na položaje Oružanih snaga Ukrajine kako u samom Bahmutu, tako i u njegovoj blizini, nastala je neprijatna situacija.

Prema rečima boraca „Vagnera”, dobrovoljački bataljon „Potok” iz sastava nove privatne vojske „Gasprom”, koji je pokrivao bok „Vagnerovaca”, napustio je svoje položaje i time omogućio neprijatelju da povrati teško osvojene položaje. Sredinom meseca smo pisali kako su borci Vagnera predali bokove Bahmuta ruskom Ministarstvu odbrane.

prigozin i vagnerovci pored spomenika t 34 u bahmutu
Prigozin i Vagnerovci pored spomenika T-34 u Bahmutu

Prema jednom od Vagnerovaca, to se dogodilo zapadno od Bakhmuta, gde su jedinice Vagner isterali neprijatelja iz šumskih plantaža. Pošto je „Vagner” nastavio ofanzivu, jedinice dobrovoljačkog bataljona „Potok” iz takozvanog nove privatne vojske, formirane u sastavu „Gasproma”, ušle su na preuzete položaje od Oružanih snaga Ukrajine.

Međutim, neprijatelj je krenuo u novi napad, nakon čega se bataljon Potok povukao, napustivši svoje položaje i oružje. Tako bar kažu borci iz „Vagnera”.

Neprijatelj povlači sve više rezervi, 20-30 ljudi na sat, radi se danonoćno. Komšije koje su bile na našim bokovima, tzv. Potok Gasproma, noću su u punom sastavu napustile svoje položaje, bacile oružje… i tako je „potok“ procurio, rekao je „Vagnerovac”.

Potok je navodno izgubio dva položaja, ogolivši bok Vagnerovaca i izloživši napadu njihove jurišne grupe. Kako je na svom TG kanalu izjavio vojni komandant Jevgenij Linjin, Potok je povlačenje sa položaja objasnio činjenicom da su to dobrovoljna jedinica koja se bori kada hoće.

Istovremeno, na mreži se pojavila video poruka boraca Potočkog bataljona, koji su za svoje nevolje okrivili rukovodstvo resornog obezbeđenja Gasprom-a, izvesni Redut DOO i rukovodstvo bataljona, koje nije obezbedilo ljudstvo sa potrebnim naoružanjem i artiljerijskom podrškom.

Dobili su je i borci „Vagnera”, koji su navodno zabranili odlazak „Potoka” sa položaja i rotaciju kadrova. O pojavi novog PMC-a iz Gasproma u zoni sukoba pisali smo još u martu ove godine. Pretpostavljalo se da će nova kompanija biti u rangu sa Vagnerovcima i pomoći im u pravcu Bakhmuta.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave