NaslovnaNovostiVagner predao kontrolu bokova Bahmuta ruskom Ministarstvu odbrane

Vagner predao kontrolu bokova Bahmuta ruskom Ministarstvu odbrane

Vagnerova privatna vojska je 11. aprila predala ruskom Ministarstvu odbrane kontrolu nad vojnim položajima na bokovima Bahmutskog fronta.

Šef Vagnerove grupe potvrdio je da su sela na periferiji Bahmuta pod kontrolom jedinica ruskog Ministarstva odbrane, dok su Vagnerovi borci koncentrisani na vojne operacije na ulicama grada.

Prigožin je tvrdio da je 80% Bahmuta pod kontrolom ruskih snaga.

Prepustili smo ruskom Ministarstvu odbrane kontrolu bokova u Bahmutu. Jedinice Ministarstva odbrane, uključujući i Vazdušno-desantne snage, zauzele su danas i desni i levi bok. Koliko znam, oni imaju sve što im je potrebno da organizuju odbranu i po potrebi izvode ofanzivne akcije. Stoga se danas Zaliznjanskoe, Sako i Vanceti, Nikolajevka i druga naselja koja su poslednjih meseci jurišale jedinice Vagnerovog PMC-a nalaze u zoni odgovornosti Vazdušno-desantnih snaga i drugih jedinica Ministarstva odbrane.

S druge strane, mi smo u potpunosti fokusirani na Bahmut, deo grada u kome nastavljamo da izvršavamo naše borbene zadatke. Više od 80% grada je pod našom kontrolom, uključujući sve administrativne centre, fabrike, pogone, gradsku upravu, kao što znate.

Ostale su stambene oblasti sa stambenim zgradama, gde su Ukrajinci utvrdili svoje položaje. Ispod ovih stambenih zgrada postoje tuneli. Kao što sam već rekao, 3D rat se nastavlja. Evo dela Bahmuta koji je ostao pod ukrajinskom kontrolom.

Ranije je Jevgenij Prigožin rekao da će pobeda PMC Vagner u bici za Bahmut biti prekretnica u specijalnoj vojnoj operaciji Rusije u Ukrajini.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave