NaslovnaNovostiUkrajinci napravili "vučno vozilo" od zarobljenog sovjetskog tenka T-62

Ukrajinci napravili “vučno vozilo” od zarobljenog sovjetskog tenka T-62

Ukrajinski inženjeri su jedan od zarobljenih ruskih tenkova T-62 pretvorili u ono što bi trebalo da bude oklopno vozilo za spasavanje.

Prema Romanu Sinicinu, vojnom koordinatoru dobrotvorne fondacije Serhii Pritula, ukrajinski inženjeri su modifikovali zarobljeni tenk T-62 za upotrebu tokom misije spasavanja (vuču) vojnih vozila ili popravku u borbi oštećenih, zaglavljenih ili neoperativnih oklopnih borbenih vozila, kao što su tenkovi i oklopni transporteri.

https://www.facebook.com/romabra/posts/pfbid02xifGTqo526k3iP5rdAXfR4iyWKEhffQ3rXPuqKE7k4mKQg5Kq54UkjwkQp9KJnb1l

„Posada ovog vozila zaštićena je tenkovskim oklopom, naši stručnjaci su postavili kran, zavarili oklopnu „kormilarnicu“ umesto kupole i ugradili dodatke i alate“, rekao je Sinicin.

Takođe, napomenuo je da je cena projekta 1,6 miliona UAH (46.000 dolara), koja je prikupljena kroz kampanju fondacije.

T-62 ukratko

T-62 iz 1960-ih je sovjetski srednji borbeni tenk. Prvi prototip T-62 je završen 1959. godine. Ovaj tenk je zvanično primljen u službu Sovjetske armije 1961. godine.

Dizajniran je kao naslednik T-55 i imao je nekoliko poboljšanja, uključujući veći glavni top i poboljšanu zaštitu oklopa. Pokreće ga dizel motor od 581 konjsku snagu i ima najveću brzinu od oko 50 km/h. Težak je oko 37 tona i ima četvoročlanu posadu.

800 ruskih tenkova t 62 sa remonta pravo na front
T-62

Glavno naoružanje tenka je top glatke cevi kalibra 115 mm, koji je sposoban da ispaljuje raznu municiju, uključujući oklopnu, visokoeksplozivnu i protivtenkovske vođene rakete. Tenk takođe ima koaksijalni mitraljez i teški mitraljez na krovu za upotrebu protiv pešadije i drugih ciljeva.

T-62 je učestvovao u nekoliko sukoba širom sveta, uključujući rat u Vijetnamu, arapsko-izraelski rat i iransko-irački rat. Iako je na kraju zamenjen novijim tenkovima kao što su T-72 i T-90, mnogi T-62 idalje ostaju u službi u raznim zemljama širom sveta.

4 KOMENTARA

  1. Boju i kamuflazu su prepravili 100%, a ostalo vec postoji na ukr tenku. Mozda bi moja baba poverovala u ovaj text, ali lose vidi i sa cvikerima, ostali…. mogli ste da napisete i da su se slikali ispred Ermitaza, bilo bi jos uzbudljivije da je tu negde i crni-crnac tj poznati svarce-neger, kako sam vuce tenk, naravno onaj nemacki

  2. Zašto Rusi ne unište tehniku koju izgube, dali je problem da suhoj nadleti i uništi izgubljeno ili Rusi imaju izdajnika koliko i mi!??!

  3. Mislim da je potpuna besmislica u pitanju. Prvo Ukrajinci usvom sastavu imaju tenk T-62,. a drugo na tim ali i drugim tenkovima već postoje rešenja da se isti pretvore i TZI ( tenk za izvlačenje). Svaki bataljon ima po jedan takav tenk.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave