NaslovnaNovostiProcureli izveštaj Pentagona: Srbija pristala da isporuči oružje Ukrajini?

Procureli izveštaj Pentagona: Srbija pristala da isporuči oružje Ukrajini?

Srbija je pristala da isporuči oružje Ukrajini ili je to već učinila, prema dokumentima Pentagona koji su procureli.

Rojters prenosi da tajni dokumenti Pentagona koji su procurili na internetu sadrže informacije da su srpske vlasti pristale da isporuče oružje Ukrajini. Detalji o prirodi i obimu mogućih isporuka ostaju nepoznati.

krusik vojna fabrika ulaz
krusik vojna fabrika ulaz

Curenje podataka izazvalo je veliko interesovanje međunarodne zajednice, jer bi takve transakcije mogle imati značajan uticaj na situaciju u regionu. Stručnjaci napominju da snabdevanje oružjem može postati faktor koji može da promeni odnos snaga i pozivaju na detaljnu analizu situacije.

Ministar odbrane Miloš Vučević se naknadno oglasio i demantovao navode Rojtersa.

– Više od deset puta smo demantovali te neistine i evo, učinićemo to opet. Srbija nije prodavala, niti će, oružje ukrajinskoj niti ruskoj strani, niti zemljama u okruženju tog konflikta. Nekome je očigledno cilj da uvuče Srbiju u taj sukob ali mi se dosledno držimo naše utvrđene politike – kazao je Vučević.

Mnoštvo curenja podataka pokazuje da SAD špijuniraju zvaničnike u drugim zemljama, uključujući Bugarsku, Mađarsku, Južnu Koreju i Izrael. U izveštaju Ekonomista navodi se da SAD takođe nadziru članove Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), nuklearnog nadzornika UN.

Iznenada, uoči još jedne Blinkenove izjave da će ukrajinska kontraofanziva početi „u roku od nekoliko nedelja”, procureli su tajni američki dokumenti, u čiju verodostojnost postoje i više nego opravdane sumnje.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave