Naslovna Novosti Lovac-bombarder SU-34 pogodio most raketom KH-29TD u zoni sukoba u Ukrajini...

Lovac-bombarder SU-34 pogodio most raketom KH-29TD u zoni sukoba u Ukrajini [VIDEO]

0
lovac bombarder su 34 pogodio most raketom kh 29 video
lovac bombarder su 34 pogodio most raketom kh 29 video
google news

Juče, 9. aprila, na internetu su se pojavili video snimci koji pokazuju nedavni precizan vazdušni napad ruskih vazdušno-kosmičkih snaga (VKS) na most koji koriste kijevske snage u zoni sukoba u Ukrajini.

Most, koji se nalazi preko reke Sudost u Černjigovskoj oblasti, teško je oštećen kao rezultat vazdušnog udara koji je navodno izveo lovac bombarder Su-34 koristeći optički navođenu raketu vazduh-zemlja Kh-29.

Turski tviteraš Clash Report

Projektil Kh-29 je razvijen u Sovjetskom Savezu kasnih 1970-ih od strane Vimpel NPO. Danas, ruska korporacija za taktičke rakete proizvodi unapređene verzije projektila.

Raketa korišćena u preciznom udaru, Kh-29TD, derivat je TE verzije, koja je nadogradnja originalnog TV-navođenog Kh-29T. Za razliku od verzija T i TE, kaže se da je Kh-29TD opremljen novim infracrvenim tragačem za navođenje koji omogućava dejstvo danju i noću.

I Kh-29TE i nadograđena TD verzija imaju efektivni domet do 30 kilometara i maksimalnu visinu lansiranja od 10.000 metara.

Rakete Kh-29 su najčešće naoružane sa 320 kg visokoeksplozivnom oklopnom bojevom glavom. Dizajnirani su za upotrebu protiv većih ciljeva na bojnom polju i infrastrukturi kao što su industrijske zgrade, skladišta i mostovi, kao i protiv brodova deplasmana do 10.000 tona, ojačanih skloništa za avione i betonskih pista.

Rakete mogu nositi svi lovci bombarderi koji su trenutno u službi VKS. To je glavno oružje vazduh-zemlja koje se obično puni na Su-34.

Borbeni bombarderi VKS koriste rakete Kh-29 protiv kijevskih snaga od početka “specijalne vojne operacije” pre više od godinu dana sa značajnim uspehom.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version