NaslovnaNovostiAmerička vojska aktivira svoje ogromne unapred postavljene zalihe u Poljskoj

Američka vojska aktivira svoje ogromne unapred postavljene zalihe u Poljskoj

Američka vojska je upravo aktivirala svoj kompleks za dugoročno skladištenje i održavanje opreme u 33. vazduhoplovnoj bazi u Povidzu u Poljskoj.

Objekat je dizajniran da obezbedi opremu i održavanje na terenu borbenog tima oklopne brigade za održavanje dugoročnog prisustva u istočnoj Evropi radi “odvraćanja agresije”.

LTESM-C je najznačajnija pojedinačna infrastrukturna investicija NATO-a u više od 30 godina i moći će da ugosti vojnu opremu koja je u vrednosti od američke brigade“, kaže se u saopštenju.

U magacinima, koji se nalaze na površini od preko 60.000 kvadratnih metara, smešteni su, između ostalog, tenkovi, borbena vozila pešadije, artiljerija, vozila tehničkog obezbeđenja i samohodni mostovi. Ukupno nekoliko hiljada komada tehnike i vojne opreme.

Očekuje se da će novi objekat omogućiti brz i efikasan prijem savezničkih snaga skraćivanjem vremena potrebnog za njihovo potpuno opremanje sa mesec i po dana (u slučaju opreme koja doleće iz SAD) na samo nekoliko dana.

Kompleks LTESM-C će dopuniti kompleks za skladištenje municije MSA (Munition Storage Area), koji se takođe gradi u Povidžu.

3 KOMENTARA

  1. 60000 (šezdeset hiljada) kvadratnih metara?? Jel vi znate, bar malo, da prepišete tekst a da pri tom upotrebite mozak?? Kolika je to površina 60000m2?
    100X100 m je 10000m2 to jest 1(jedan) hektar. Znači skladište ima 6 (šest) hektara. To bi u obliku kvadrata bila površina razmera 244,9X244,9 m.
    Da li na 6ha (hektara) može da stane sve to šta je nabrojano??

  2. Malo narodne lirike znaci nije pitanje hoce li nego kad ce nato uc u Ukrainu oni sad zele putem Ukrainaca sta vise iscrpiti Rusiju prije nego oni udju kako su to sve male profesionalne vojske koje ce rusi pobit jedne neradne subote krenut ce mobilizacija u svim nato članicama i onda cemo mi iz Hrvatske ko i 1916 završit u Galiciji tako da ste dobro učinili sta niste i nećete uc u nato čiji je general njegova je i vojska a zapovjednik nato je Amerikanac znaci nato je americki lager topovskog mesa

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave