NaslovnaNovostiUdar klizne bombe na utvrđeni pojas OSU u regionu Zaporožje zabeležen kamerom...

Udar klizne bombe na utvrđeni pojas OSU u regionu Zaporožje zabeležen kamerom drona

Dron je na video snimku zabeležio udar teške klizne bombe. Video snimak koji se pojavio na mreži zabilježio je snažan bombaški napad.

Kako prenose Telegram kanali, reč je o upotrebi univerzalnog modula za planiranje i korekciju opremljenog visokoeksplozivnom vazdušnom bombom od 1500 kilograma.

Na video snimku možete videti da je avionska bomba pogodila tačno utvrđeni deo ukrajinske vojske, što, uzimajući u obzir eksploziju koja je odjeknula, ukazuje na to da je udar garantovano načinio štetu trupama stacioniranim ovde.

Sudeći po ogromnoj vatrenoj kugli koja se podigla na visinu od nekoliko desetina metara i udarnom talasu koji se raspršio skoro u radijusu od 700-800 metara, bomba je imala ogromnu snagu, međutim, takvo oružje se aktivno koristi već nekoliko nedelja, što korisnicima omogućava da prilično uspešno pogađaju najzaštićenije položaje suprotstavljene strane.

tu 22m3 baca fab 150
Tu-22M3 baca FAB-1500

Geolokacijom još nije bilo moguće utvrditi tačnu oblast udara, međutim, prema izvorima, na mestu eksplozije trebalo bi da bude formiran je krater od 20 metara, dubok oko 7-8 metara.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave