NaslovnaNovostiUranijumska municija u rukama Ukrajinaca - ozbiljan problem za tenkove T-90M i...

Uranijumska municija u rukama Ukrajinaca – ozbiljan problem za tenkove T-90M i Armata

Granate za tenkove Challenger 2 sa osiromašenim uranijumom predstavljaće ozbiljan izazov za T-90M Proriv i T-14 Armata tenkove.

t-14 armata
T-14 Armata

London je odlučio da pošalje municiju sa osiromašenim uranijumom u Ukrajinu, uprkos upozorenjima Rusije o nedopustivosti takvih koraka. Ovo je opasno prvenstveno zbog činjenice da takva municija ne samo da može uništiti skoro svaki oklopni cilj, već i da takvi projektili mogu dovesti do kontaminacije velikih površina, čineći to područje nenaseljivim i neupotrebljivim.

T-90M
T-90M

Ako je kod konvencionalne standardne municije rizik od pogađanja tenkova T-90M Proriv i T-14 Armata, na osnovu kompjuterske simulacije, procenjen kao mali, onda se uz upotrebu specijalne municije sa osiromašenim uranijumom procenjuje kao kritičan – pogodak cilja garantovano će dovesti do prodora oklopa.

Snabdevanje takvom municijom od strane Britanije drastično podiže šanse za sukob sa upotrebom nuklearnog oružja. Sudeći prema činjenici da će Ukrajina zaista upotrebiti uranijumsku municiju, rizik od nuklearnog udara će prvenstveno osetiti Kijev. Kijev očigledno pokušava da izbegne ovakav scenario, iako pritisak sa Zapada sve više raste.

2 KOMENTARA

  1. Kakvi su to ljudi koji bilo kome i bilo gdje salju municiju sa uranijumom ili je sami koriste negdje?To treba istrijebiti da vise ne postoji,zatrovali su sve dijelove svijeta,cijelu planetu.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave