NaslovnaNovostiUkrajinski volonteri prepravili autobus u postapokaliptično medicinsko vozilo

Ukrajinski volonteri prepravili autobus u postapokaliptično medicinsko vozilo

Ukrajinski dobrovoljci su napravili apokaliptičnu mobilnu stanicu pomoći za pomoć frontu.

Video koji je Radu Hosu objavio na Tviteru pokazao je kako su volonteri pretvorili turistički ili gradski autobus u medicinsko vozilo spremno za bojno polje, koje bi vrlo verovatno moglo da preživi svaki scenario o smaku sveta.

Potpuno bizarno vozilo, nazvano Oleg Gubal (ime jednog ukrajinskog heroja sa istočnog fronta), napravljeno je o trošku donacija ljudi i fondacija iz Rumunije, koji na svaki način podržavaju Ukrajinu.

„Proizvedeno u Ukrajini uz pomoć Rumuna“, napisao je tviteraš Hosu.

5 q75 copy
skica ukrajinskog medicinskog autobusa

Ogromno ugaono telo sa prozorima prekrivenim letvicama krije čitav arsenal medicinske opreme za hitnu pomoć sa kapacitetom za obavljanje složenih operacija.

Unutar vozila, medicinska posada može navodno bezbednije da radi u uslovima što je moguće bližim stacionarnim snagama.

Prema tvitu iz Hosua, mobilna hitna pomoć može da opsluži do 60 ranjenih ili 30 teško povređenih u jednom danu.

2 KOMENTARA

  1. Vrlo genijalno urađeno. Ali nije novo, kada smo mi izvodili 1999. godine protivterorističku operaciju na KiM, korišćeni su autobusi posebno podešeni za sanitetsku evakuaciju.
    Svakako, dobro je za analizu potreba u savremenim sukobima i autobus se pokazuje kao neophodan evakuacioni kapacitet, posebno u uslovima intenzivnih borbi u savremenim ratovima gde se i broj povređenih znatno uvećava.
    Pored toga dobar koncept mobilne sanitetske stanice sa urgentnom hirurgijom što omogućava veće preživljavanje ranjenih na bojištu. Treba razmisliti o ovome i za naše oružane snage.

  2. Vrlo genijalno urađeno. Ali nije novo, kada smo mi izvodili 1999. godine protivterorističku operaciju na KiM, korišćeni su autobusi posebno podešeni za sanitetsku evakuaciju.
    Svakako, dobro je za analizu potreba u savremenim sukobima i autobus se pokazuje kao neophodan evakuacioni kapacitet, posebno u uslovima intenzivnih borbi u savremenim ratovima gde se i broj povređenih znatno uvećava.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave