NaslovnaNovostiPosade tenkova T-90M Proriv se spremaju za susret sa Leopardom i Abramsom

Posade tenkova T-90M Proriv se spremaju za susret sa Leopardom i Abramsom

Ruske tenkovske posade se spremaju da dočekaju nemačke i američke tenkove. Na poligonu u pozadinskoj zoni Severnog vojnog okruga, posade T-90M „Proboj“ proučavaju slabe tačke budućeg neprijatelja i usavršavaju veštine upravljanja vojnim vozilima. Snimak obuke boraca objavilo je Ministarstvo odbrane RF.

Posade tenkova T-90M „Proriv“ Centralnog vojnog okruga uče da se bore sa najnovijim tenkovima zapadne proizvodnje. Instruktori podučavaju vojno osoblje taktičkim tehnikama i karakteristikama borbe sa neprijateljskim borbenim vozilima.

Tobdžije i komandanti tenkova obučavaju se za određivanje cilja i gađanje ciljeva iz topa 125 mm i protivavionskih mitraljeza 7,62 mm na udaljenosti do 4 km, vozači mehaničari usavršavaju kontrolu nad borbenim vozilom – detalji su ruskog resora odbrane.

U februaru je prijavljen dolazak prvog Leoparda 2 u Ukrajinu. Na prva četiri tenka koja je Poljska svečano predala, vozio se ministar odbrane Reznikov. Kasnije je saopšteno o prebacivanju vojnih vozila u Bahmut, ali do sada nije bilo susreta ruskih boraca sa nemačkim tenkovima.

Očigledno, pre dolaska glavne partije zapadnih vozila u Oružane snage Ukrajine, vojna lica Oružanih snaga RF će nastojati da budu spremna za borbu protiv njih.

Očekivano učešće Leoparda 2 u specijalnoj operaciji juče je prokomentarisao gubernator Kurske oblasti Roman Starovoit. On je naveo da će ostaci uništenih nemačkih tenkova savršeno upotpuniti istorijski i memorijalni kompleks „Kurška bitka“ koji se stvara.

IzvorMil.ru

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave