NaslovnaNovostiSAD prikazale snimak drona koji je pao u Crno more: Su-27 ispustio...

SAD prikazale snimak drona koji je pao u Crno more: Su-27 ispustio gorivo

Ministarstvo odbrane SAD objavilo je snimak sa video kamere instalirane na dronu MQ-9 Reaper koji se srušio u Crnom moru 14. marta. Video jasno pokazuje da ruski lovac Su-27 baca gorivo na američku bespilotnu letelicu.

Podsetimo, američka vojna komanda je skoro odmah nakon pada drona optužila ruske pilote za neprofesionalizam. Prema američkoj strani, ruski pilot je prvo oštetio jednu od lopatica propelera bespilotne letelice, a zatim je počeo da baca gorivo po dronu MQ-9 Reaper.

Rusko ministarstvo odbrane je odbacilo sve optužbe, nazvavši radnje pilota profesionalnim, a vojni dopisnici su čak ponudili da pilotu plate milion rubalja.

Treba napomenuti da se na snimku koji je objavio Pentagon jasno vidi i bacanje goriva iz ruske letelice. U poslednjim sekundama snimka može se videti i oštećena lopatica propelera.

Ruski pilot se očigledno potrudio da obori izviđački dron. Upravo zbog dostupnosti podataka koji ovakav dron može da pruža, Oružane snage Ukrajine su u stanju da nanose udarce ruskim trupama.

3 KOMENTARA

  1. Samo istinski majstori lete ovako: da “obriju” krak elise a ne slupaju ni sebe ni ovog drugog…
    Umesto da se Ameri zahvale na prikazanoj akrobatici i “know how” na temu “Kako oboriti sporu letelicu u svom vazdušnom prostoru a ne ispasti budala” još cmizdre….
    A što se tiče ovog ruskog pilota…. Pa zaigralo se dete, mlado, voli,…. 😆

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave