NaslovnaNovostiPoljske obaveštajne agencije uočile „ruske špijune“ kako postavljaju kamere

Poljske obaveštajne agencije uočile „ruske špijune“ kako postavljaju kamere

Poljske obaveštajne službe su izvestile o razotkrivanju ruske špijunske mreže u zemlji, obaveštava lokalni Radio RMF. Prema pisanju medija, kontraobaveštajci su najavili hapšenje šest diverzanata.

Kako radio RMF pojašnjava, uhapšeni su optuženi da su postavili desetine skrivenih kamera na prugu u podkarpatskoj oblasti. Preko te pruge se u Ukrajinu isporučuje zapadno oružje i municija. Kako se navodi, kamere su snimile kretanje vozova i prenosile podatke onlajn.

Poljske specijalne službe nisu izašle sa fotografijama niti ličnim podacima „ruskih špijuna”. Takođe nema ni više detalja o njihovim aktivnostima, sem što znamo da je reč o postavljanju skrivenih kamera na pravcu područja aerodroma Jasionka. Ovaj aerodrom je jedna od glavnih tačaka za transfer zapadnog naoružanja.

Napominjemo da ovo nije prvi put da poljske agencije za sprovođenje zakona daju glasne izjave o razotkrivanju ruskih špijuna u zemlji. Ranije je poljsko tužilaštvo već optužilo ruskog državljanina za špijunažu zbog njegovog aktivnog poznanstva sa lokalnom vojskom.

Istovremeno, analitičari primećuju da se sledeći talas špijunske manije trenutno primećuje ne samo u Poljskoj, već i u drugim evropskim zemljama. Posebno u Nemačkoj, Velikoj Britaniji pa čak i Sloveniji.

PrekoRMF24
IzvorWNP

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave