NaslovnaNovostiOdredi „Vagnera“ zauzeli naselje Zaliznjanskoe: Polovina Bahmuta je u ruskim rukama (mapa)

Odredi „Vagnera“ zauzeli naselje Zaliznjanskoe: Polovina Bahmuta je u ruskim rukama (mapa)

Ruski napad na Bahmut je u toku i Vagnerovi borci proglašavaju nove pobede u regionu. Uprkos zvaničnim tvrdnjama ukrajinskih komandanata i kijevskih zvaničnika o predstojećoj kontraofanzivi, ukrajinske jedinice nastavljaju da se povlače.

Šef privatne vojske Vagner Jevgenij Prigožin je 15. marta tvrdio da je selo Zaliznjanskoe došlo pod kontrolu Vagnerovih jedinica. Selo se nalazi na severozapadnoj periferiji Bakhmuta.

Ruska kontrola Zaliznjanskog jača kandžu oko ukrajinske grupacije u Bahmutu, dok su ukrajinski vojni izvori potvrdili gubitak sela.

„Rusi nastavljaju sa napadom u zoni autoputa E40, kao rezultat svojih operacija zauzeli su Zailiznjanskoe i učvrstili se“, tvrde ukrajinski izvori.

Na zapadnoj periferiji Bahmuta, Vagnerove jurišne grupe već jurišaju na Bogdanovku. Ruske snage su takođe pokrenule operaciju čišćenja u selu Hromovo. Približavaju se poslednjem putu za Bahmut, a upravo selo Hromovo je poslednje ukrajinsko uporište na njihovom putu.

mapa okoline bahmuta 2023 03 15
mapa okoline bahmuta 15.03.2023

Istovremeno, Vagnerove snage zaobilaze Bogdanovku, napreduju ka zapadu, jurišaju na Dubovo-Vasilevku. Kontrola ovog sela omogućiće ruskim snagama da pod kontrolom vatre preuzmu put za Bahmut-Časov Jar.

Na južnoj periferiji Bahmuta u toku su sukobi duž puta za Konstantinovku kod sela Konstantinovka.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave