NaslovnaNovostiVojnici "Vagnera" preuzeli kontrolu nad preduzećem "Vostokmaš" u Bahmutu

Vojnici “Vagnera” preuzeli kontrolu nad preduzećem “Vostokmaš” u Bahmutu

Jedinice ruskog PMC „Vagner“ postigle su određena napredovanje u Bahmutskom pravcu. Jurišnici su preuzeli kontrolu nad teritorijom velikog industrijskog preduzeća „Vostokmaš“ u gradu.

Ovo preduzeće se nalazi na teritoriji fabrike za obradu metala Artemovski. Činjenica da se bitke zapravo odvijaju pod zemljom čini jurišne operacije na fabriku posebno teškim. Ukrajinska vojska se sklonila u podzemne komunikacije preduzeća, čija dubina premašuje tri stotine metara.

Međutim, sama činjenica preuzimanja kontrole nad preduzećem Vostokmaš nije toliko vojni, već i medijski uspeh ruskih trupa. Uostalom, 20. decembra prošle godine ovde je boravio predsednik Ukrajine, Zelenski.

U prostorijama preduzeća Vostokmaš, Vladimir Zelenski je odlikovao ukrajinsku vojsku, koja se istakla u odbrani Bahmuta. Tada je šef kijevskog režima izjavio da ruske trupe neće moći da zauzmu Bahmut.

Napominjemo da se sada stanje ukrajinske vojske u gradu može nazvati samo katastrofalnim. Ruski jurišni avioni preuzeli su vatrenu kontrolu nad svim putevima koji vode iz Bahmuta, lišavajući Oružane snage Ukrajine mogućnost bezbednog izlaska iz grada.

Ukrajinska vojska uspeva da napusti grad u malim grupama preko polja, koje takođe gađa ruska artiljerija. U Kijevu, međutim, sve češće se priča o pripremi kontraudara na grad.

15 KOMENTARA

  1. Zar ima večih fasista i otpada od vas Srba.Litali ste supak zapadu dok vas je spašavao u dva svjetska rata sad ližete i jedete Ruska govna koji su vas ubijali i zene vam po Srbiji silovali.

    • Srećko,ako je neko lizao šupak onda si ti i tvoji,koji su bili i ostali konjušari zapada.A ako proučiš istoriju lako češ videti da su Srbi podizali ustanke i vodili ratove da skinu jaram.Kamo sreće da smo dočekali svakog okupatora sa cvećem kao Vi,sada bi nas bilo mnogo više.Ali to nam nije u genetskom kodu.Pozz

    • Ne seri,ubili smo Murata,Ferdinanda dok ste vi lizali bulju svima i na srpskim ledjima dobili drzavu.Drzava se dobija lizanjem bulje u pravo vreme ali kada vas stavi istorija na test da ratujete sa Madjarskom na primer bice kme,kme.Zivi bili pa videli vristacete ko Damjanov zelenko polako samo.

  2. Dok su ukri ubijali civile u Donbasu svi su ćutali. I ti, naravno. Evo sad su tu vojnici sa oružjem, pa da vidim te “junake”. Sad svi cvilite kao pi**e.

  3. Мале зелене нацисте и треба у земљу закопати са свим својим ткзв.председником и западним фашистима да се никад више не опораве

    • Zar ima večih fasista i otpada od vas Srba.Litali ste supak zapadu dok vas je spašavao u dva svjetska rata sad ližete i jedete Ruska govna koji su vas ubijali i zene vam po Srbiji silovali.

  4. Dosli najveci kriminalci Rusije da ubijaju Ukrajince u svojoj drzavi i svaki medij koji pise blagonaklono o tome je fakticni saucesnik u velikom zlu.

  5. Zaista svi moramo verovati najiskrenije stampe BBC kad oni nesto izjave to tije kao kad se pokenjas isto nikakve razlike zaista iskreni ljudi i od zbor koi samo istinu govore.

  6. Da da vidimo na telegramu kako se izvlaci ukrainska vojska i kako napreduje svaki dan zarobljeni ukrainci govore kako su silom mobilisani i samo ih vade iz rovova. A i veliki i od zbor predsednik zaista veliko obecanje Zelenski izjavio da Bahmut nikad nece pasti veliki strateg i jakopostovan predsednik kojeg svet zna zaista od zbor i njegovo obecanje kad on obeca nesto tu nema govora,a niti dilema 🤣🤣🤣

  7. Ma nema sanse, BBC kaze da Ukrainci melju Ruse???
    A svi znamo da je BBC naj objektivniji sto se.tice izvestavanja sa ratnih podrucja…

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave