NaslovnaNovostiVojska „Vagner“ započela juriš na podzemni kompleks AZOM-a u Bahmutu

Vojska „Vagner“ započela juriš na podzemni kompleks AZOM-a u Bahmutu

Jedinice PMC „Vagner“ jurišaju na podzemni deo Artemovski metaloprerađivačke fabrike (AZOM).

Trenutno su borbe u podzemnom delu fabrike AZOM otežane zbog činjenice da je dubina podzemnog kompleksa oko 350 metara, što zauzvrat ne dozvoljava upotrebu artiljerije i bacača granata zbog opasnosti od urušavanja podzemnog kompleksa.

Ipak, dva dobro obaveštena izvora su potvrdila činjenicu da su jedinice Vagnerovog PMC uspele da napreduju prilično daleko – ukrajinske jedinice su ovde prisutne, ali u veoma malom broju.

Raščišćavanje podzemnog kompleksa može potrajati veoma dugo, ali se ne može odustati, jer se ovaj deo preduzeća povezuje sa drugim delovima grada i može dovesti do neočekivanog kontranapada ukrajinske vojske, kažu Vagner borci.

U ovom trenutku, upotreba jedinica „Vagner“ u podzemnom kompleksu primorala ih je da zaustave napredovanje na zemlji, međutim, ruske jedinice su uspele da se prilično uspešno učvrste.

U zapadnom delu Bahmuta se nastavljaju žestoke borbe, dok se artiljerija i dalje aktivno koristi, kako od strane jedinica Vagnera, tako i od strane snaga ukrajinske vojske.

3 KOMENTARA

  1. Joooooj …Marijupolj…..ista priča….koga bre vi j**** više sram vas bilo…iznesite istinu…ovi što kažu da sam isto rekao već jednom neka mi se napiše k*** odmah sada

  2. Joooooj …Marijupolj…..ista priča….koga bre vi j**** više sram vas bilo…iznesite istinu…ovi što kažu da sam isto rekao već jednom neka mi se napiše k**** odmah sada

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave