NaslovnaNovostiVideo: Ogromana količina američke vojne opreme pozicionirana u poljskoj luci

Video: Ogromana količina američke vojne opreme pozicionirana u poljskoj luci

Baltički medij za praćenje objavio je snimak ogromne količine američke vojne opreme koja se sprema da se premesti iz luke Gdinja u Poljskoj.

Prostranstvo vojnog hardvera opisuje se kao oprema koja pripada borbenom timu 3. oklopne brigade američke vojske, 1. konjičkoj diviziji. Neki istočnoevropski mediji navode žal da je bar deo opreme, koja po dužini čini više fudbalskih terena, namenjena Kijevu.

Na snimcima se mogu videti stotine teških borbenih vozila, uključujući oklopne transportere, tenkove i oklopne kamione.

Uprkos tvrdnjama da je oprema namenjena za Ukrajinu, izvor koji je podelio snimak, „Baltik sekjuriti”, napisao je da se nalazi u poljskoj luci „u pripremi za preraspoređivanje u kontinentalne Sjedinjene Države nakon služenja u operaciji Atlantic Resolve”.

Ruski Sputnjik je primetio da „neki poljski i ukrajinski mediji, međutim, nisu ni razmišljali o tvrdnji da će deo vojnog hardvera koji se vidi na snimku biti prebačen u Ukrajinu, gde Rusija nastavlja svoju specijalnu vojnu operaciju“.

Međutim ostaje da „ni Bela kuća ni Pentagon još nisu komentarisali ovo“. „Snimak dolazi kada su SAD već dale više od 100 milijardi dolara bezbednosne i vojne pomoći Kijevu od početka ruske specijalne operacije“, nastavlja državna publikacija.

S obzirom na to koliko su trenutno očajne ukrajinske linije fronta, posebno u Bahmutu, za više municije i opreme – bilo bi iznenađujuće da sva ova oprema na kraju ne ide ka Ukrajini, međutim ispada da to nije slučaj.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave