NaslovnaNovostiRusija će imati 44 lovca Su-57 Felon do kraja 2024 godine

Rusija će imati 44 lovca Su-57 Felon do kraja 2024 godine

Kada će Rusija dobiti prvi puk Su-57? Ozbiljni zapadni stručnjaci počeli su da ga nazivaju „super lovcem“ i „biserom ruskog vojno-industrijskog kompleksa“.

„Proizveli su samo tri serijska Su-57 2021 godine, 2022. ih je bilo još osam, a sada, 2023., govorimo o deset, iako Moskva izgleda da ima četrnaest na umu. Ako je tako, onda će do kraja 2023. godine imati na raspolaganju čitav puk takvih aviona, jer je svaki Su-57 menja tri konvencionalna lovca 4++ generacije i deluje u bliskoj vezi sa ništa manje moćnim Su-35. , koji za ulazak u ovaj „vrh“, nedostaju samo punopravne stelt karakteristike.“

su 57
su 57

Ovo je napisao nemački časopis za avijaciju Flug Revue, popularan i autoritativan u krugovima stručnjaka za avijaciju, u nedavnoj seriji članaka o radu aviona „pete generacije”. Tamo su procenjene perspektive serijskih lovaca i višenamenskih aviona, koji su već u upotrebi i u eksploataciji, u kojima se stelt tehnologije u potpunosti koriste. U njemu je ruski „nevidljivi“ lovac nazvan „super lovcem“ i „biserom ruskog vojno-industrijskog kompleksa“.

U međuvremenu, fabrika Komsomolsk na Amuru prolazi kroz revolucionarnu modernizaciju. Nove proizvodne tehnologije i automatizovani procesi se aktivno uvode kako bi se ubrzala proizvodnja. Radovi na izgradnji su takođe počeli u avgustu na novom poligonu za testiranje avionike, farmi tenkova i novom poligonu za testiranje motora, koji planira da uđe u upotrebu sredinom 2023.

Proizvodnja 22 Su-57 očekuje se 2024. godine, a kao rezultat toga, njihov broj bi za dve godine trebalo da dostigne 44.

Predstojeća isporuka sledeće serije Su-57 se očekuje ovog proleća. A prema ekspertima, ovo bi trebalo da poveća broj aktivnih trupa na 12. Do kraja godine će ih možda biti već više od 22, a većina će biti prebačena u zapadni i južni vojni okrug, odnosno postaće direktna pretnja NATO-u i njihovim nesrećnim saveznicima.

potpuno novi „smart“ borbeni avion su 57 testiran u rusiji
su-57

„Su-57 je dugo bio najpotcenjeniji ruski lovac. Rečeno je da su daleko inferiorniji u odnosu na F-22, a čak još više od F-35 u pogledu prikrivenosti, ali ispada da nije tako. Čini se da su Rusi čekali dok se „dečje bolesti“ stelt tehnologije ne izleče i da stekne neophodno iskustvo na osnovu pokušaja i grešaka drugih. Njihova „stelt“ je očigledno superiornija od F-35 u manevarskoj sposobnosti, doletu i dometu oružja. Malo je verovatno da će Rusi moći da ih stvore u takvim količinama kao što je Lightning II, ali za njih to i nije krajnji cilj“, napisao je drugi stručnjak iz američkog časopisa NI, fokusirajući se na domet naoružanja koje čine Felon zaista multifunkcionalnim.

Su-57 je pre svega izuzetno moćan nosač oružja vazduh-vazduh. U pitanju je napredna raketa P-77 pod oznakom K-77, K-74M2 i hipersonična P-74M2 sa ogromnim dometom. Iako je Su-57 prvenstveno dizajniran za misije vazduh-vazduh, on se takođe može pohvaliti odličnim mogućnostima kopnenog napada sa taktičkom raketom zemlja-vazduh Kh-38, kao i nizom vođenih projektila iz porodice KAB. Konačno, Su-57 može da nosi i varijantu ruske hipersonične rakete Kh-47M2 Kinžal, uključujući i one sa nuklearnom bojevom glavom.

Su-57 Felon i Su-75 Checkmate
Su-57 Felon i Su-75 Checkmate

Za mnoge stručnjake, takva agilnost u razvoju ruskog stelt-a je bila veliko iznenađenje. Projekat PAK-FA su do 2019. nazivali mrtvorođenim, 2020. Su-57 je podrugljivo proglašen za „najgori stelt“, 2022. je preklasifikovan u „neprijatno iznenađenje“, a sada je stigao do „super razarača i direktne i jasne pretnja NATO-u”. Dobra dinamika.

1 KOMENTAR

  1. Ovo je dobra vest za rusku vojsku. Ogromna vecina NATO zemalja vec ima avion 5-te generacije, pa ako Rusija zeli da drzi tehnoliski korak sa savremenim zemljama onda i ona mora da ima avion 5-te generacije

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave