NaslovnaNovostiRostec radi na razvoju dronova u svim oblastima naoružanja

Rostec radi na razvoju dronova u svim oblastima naoružanja

Ruska državna korporacija Rostec objavila je na svom blogu da radi na tehnologiji za pretvaranje bilo koje vojne opreme u dronove.

Kako navode u objavi, reč je o gotovo svakoj opremi iz različitih domena. tj. tehnologija pomorskog, kopnenog ili vazdušnog oružja.

Rostec kaže da će tehnologija omogućiti konverziju dronova na platformama kao što su borbeni avioni, helikopteri, tenkovi, borbena vozila pešadije, višecevnih raketnih sistema i tako dalje.

Kompanija je u svom saopštenju navela da Rostec „ima za cilj da obezbedi vojsku savremenim modelima naoružanja, vojne i specijalne opreme“. Kompanija kaže da ima prioritete koje je odredio Kremlj koje mora slediti i ispuniti.

Među prioritetima su oprema za radio-elektronsko ratovanje, dronovi i druga robotika, oklopna vozila, avijacija nove generacije, komunikacioni, obaveštajni i kontrolni sistemi, visokoprecizno oružje i sredstva za borbu protiv njih.

Rostec je ranije saopštio da kompanija radi u dve smene. Radovi počinju u 8.00 časova i završavaju se u 20.00 časova. Ovo su radnici prve smene. Druga radna smena počinje od 20.00 časova. do 8:00 časova.

To zapravo potvrđuje već skoro pola godine poznatu činjenicu – Kremlj je produžio radno vreme, posebno u preduzećima vojno-industrijskog kompleksa Ruske Federacije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave