NaslovnaNovostiVagner: Nedostatak borbenih pilota osakatio Ukrajinu dok se Zelenski zalaže za zapadne...

Vagner: Nedostatak borbenih pilota osakatio Ukrajinu dok se Zelenski zalaže za zapadne avione

Pošto ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski intenzivira molbu za zapadne borbene avione, ruska plaćenička grupa Vagner tvrdi da je nedostatak borbenih pilota osakatio ukrajinsko vazduhoplovstvo.

Komandant vazduhoplovne grupe Vagner, koji nosi pozivni znak „Highlander“, rekao je 17. februara da su jedinice ukrajinske avijacije izgubile skoro sve iskusne pilote. Tvrdi da je jedino ostalo omladina, koja ne može efikasno da se bori.

ukrajinski pilot juice u kokpitu svog mig 29
ukrajinski pilot pozivnog imena Juice, najčešće zastupljen u propagandi, u kokpitu svog MiG-a 29

Highlander je za novinsku kuću RIA kaže: „Neprijatelj je imao velike gubitke u avijaciji. Ako imamo iskusne ljude, njima su ostali samo mladi. U vazduhoplovstvu vam je potrebno iskustvo da biste pravilno radili. Samo povlačenje ručke volana neće pokazati rezultate.”

Komandant je dalje naglasio da se iskustvo može steći samo učešćem u borbi.

Sa druge strane, šef američke odbrane Lojd Ostin izneo je slične tvrdnje o ruskoj strani, rekavši da zemlja uvodi nove trupe na linije fronta, ali one nisu obučene i dobro opremljene za učešće u borbama.

Tvrdnje koje je izneo komandant vazdušne jedinice usledile su nekoliko dana nakon što su izveštaji ukazivali da Rusija gomila svoje borbene avione i helikoptere u blizini granice sa Ukrajinom, što je izazvalo strah od neminovnog vazdušnog napada. Spekuliše se da bi Rusija mogla da se okrene teškim vazdušnim snagama kako bi prekinula zastoj na bojnom polju.

S obzirom da će rat uskoro ući u drugu godinu, a neprijateljstva ne posustaju, Ukrajina se zalaže za smrtonosniju vojnu pomoć, posebno borbene avione, u nadi da mogu da preokrenu tok sukoba u svoju korist. Međutim, ako sagledamo realno Highlander-ove „tvrdnje“ su potpuno razumne, možda neće imati kvalitetne pilote koji bi upravljali ovim mlaznjacima.

f 16 vs gripen
f 16 i gripen

Ukrajina je ove godine intenzivirala svoje molbe za borbene avione zapadne proizvodnje, a predsednik je krenuo u obilaske Sjedinjenih Država, a odnedavno i Ujedinjenog Kraljevstva i Evropske unije. Iako odluka o tom pitanju nije doneta, neki izveštaji ukazuju da se u alijansi razmišlja o tome posebno imajući u vidu Zapadni narativ kako Ukrajina ne sme da izgubi.

IzvorRIA

24 KOMENTARA

  1. Ukraina nema pilota a takođe nemaju za rukovanjem oruđa ako budu rukovali stranci iz NATO države direktno su umešani rat a Blinker preti Kinezima zbog najave slanja oružja Rusima hoću zapadnjaci da Rusija poklekne pasu sledeći na redu Kinezi i Korejanci,

  2. Neka je VJECNA MAJKA
    RUSIJA BRANITELJKA
    PRAVOSLAVLJA I CITAVOG
    I SVIH NARODA,KOJE
    UGROZAVAJU ZAPADNI
    PEDOFILI I PEDERCINJE
    NA CELU SA SAD BRIT. NJEM.

  3. Ostavi o ukrajinu I Rusiju pricaj o ko je okupirao Irak Siriju Libiju I ko je tamo pravio najstrasnije zlocin I ko je ubio 505 000 dece u Iraku I sto je I Sama Madlin Olbreit priznala
    .., sta cemo Sa tim

  4. Каквих глупости може човјек може да чује од ових са запада. Изгибоше Укри, Изгибоше плаћеници, Руси полако газе све пред собом, а када крену свом снагом прегазиће све и Кијев и Одесу, а западњаци трули ће још причати да је контраофанзива Украине у току и да Русија доживљава фијаско. Само тако до посљедњег Украјинаца, а онда ће тражити преговоре и рећи како су побиједили, а Украјине нема више!!!

  5. Ljudi dodji te sebi,Rusija je jedina sila koja moze da spasi Svet od ovog zla. Zar ne vidite zasto se zapad bori,za pedofile,homoseksualce,za roditelja 1 i 2,nema vise tradicionalne Familie,otac,majka dete. Otvorite oci,ameri hoce da Svet zivi po njihovom receptu,ko nomalan to podrzava.

  6. Crni @Sale71, pa kako ti pade na pamet da je ruska vojska kilava, da nije nje bilo u II Svetskom ratu ko zna da li bi tebe bilo, na cemu ste to pa ne razlikujete crno od belog. Ukrajincima ne pomazu ni kozne gace a ne avioni, zao mi je samo nevinog naroda sto izginu, zatrece im se nacija gde im je pamet bika da sluzaju i idu za onim tragicnim klovnom ogrezlim u krv;

    • Očigledno je da neznaš ništa vezano za istoriju – Rusi su svim zemljama koje su “oskobodili” , doneli samo dugogodišnju patnju , bol , stradanje i u njima izrodili OPRAVDANU MRŽNJU PREMA RUSKIM DIVLJACIMA

  7. Mogu ja! Vrlo sam uspešan u vazdušnim bitkama na kompjuteru! Kao Ukrajinci! Jeste da imam 63 godine, ali to nema veze. Stavim naočari +4! Dajte avion! Nema veze dal je Eurofajter, za kog kažu da je dečija igra naučiti da budeš pilot na njemu, ili neki drugi! F16 voze i deca! Važno da poletiš. Uopše nije bitno sletanje, koje nije ni predviđeno! Oma sedam u njega, i u boj! Ima samo jedan poveći problem. Ako bi i seo za komande aviona , bio bi to Ruski Suhoj, ili Eurofajter sa Ruskom zvezdom!

  8. Slavko глуп си к’о ..рац!Да се тим земљама”губе”пилоти неби им требали пасоши Украјине 🤣😂🤣,послали би их директно из своје земље и са својим авионима али у смрт.Зато 🤫када немаш ништа паметно да напишеш.Ајмо Русија до победе против болесног запада.

    • Kazes da je vojska Rusije nesposobna i da laze. Ne verujem da si ni malo naucio iz slavne istorije ove mocne i slavne Armije. A to dali neko laze,lazu svi od SAD,V.BRITANIJE,EU..itd.

    • Sale 71,izgleda da nisi nista naucio ili Bar procitao iz istorije.Branis zapad koji je do juce imao kolonije po Svetu i danas dan taj tvoj dem.zapad pljacka,samo na malo moderniji nacin.Posto svemu dodje kraj,tako i zapadnoj pljacki.Zivela Rusija i sav slobodarski Svet.Dole amerika i fasisticki Nato.

  9. Ima iskusnih pilota ,sad je ko u fudbalu američki ,francuski ,nemački ,engleski ,talijanski ,španski piloti imaće ukrainski pasoš i ukrainsku uniformu i leteće i F-16 avionoma.
    Uvek ima rešenje.

  10. Ukrajina zajedno sa zapadnom nikad neće pobijediti majku Rusiju. Putin je davno rekao: ako neće biti Rusije neće ni svijeta biti. Pametnom dosta.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave