NaslovnaNovostiUkrajinski pilot: F-16 bolji za borbu protiv Rusije od britanskih Tajfuna

Ukrajinski pilot: F-16 bolji za borbu protiv Rusije od britanskih Tajfuna

Dok Ukrajina nastavlja da traži borbene avione zapadne proizvodnje kako bi ojačali svoje vojne kapacitete protiv Rusije, jedan ukrajinski vojni pilot je izrazio mišljenje da su avioni američke proizvodnje F-16 „optimalan izbor“ iznad britanskih „Eurofighter Tajfuna“.

Ukrajina, koja se prvenstveno oslanja na preostale borbene avione iz sovjetske ere, često je tražila borbene avione od Zapada kako bi se zaštitila od ruskih napada.

f 16 fighting falcon
f 16 fighting falcon

Do sada su Sjedinjene Države odbijale, navodeći kao razlog zabrinutost zbog intenziviranja sukoba i preferencija da se koncentrišu na pružanje vojne pomoći u drugim oblastima. Sa druge strane, ministar odbrane Velike Britanije je izjavio da nijedan britanski borbeni avion neće biti odmah prebačen u Ukrajinu.

Britanija nije u potpunosti isključila slanje borbenih aviona u Ukrajinu. Prijavljeno je da bi Ukrajina na kraju mogla da dobije Eurofighter Tiphoon iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Međutim, u intervjuu za Skaj njuz, ukrajinski vojni pilot izjavio je da bi „rado letio“ britanskim tajfunom, ali nije siguran koliko bi to bilo praktično s obzirom na to koliko su skupi i ograničeni.

Pilot, koji nosi pozivni znak Juice, tvrdio je da bi američki F-16, koji koriste mnoge nacije širom sveta, bio najbolja opcija da ukrajinsko vazduhoplovstvo učini smrtonosnijim kada njegovi piloti gađaju ruske ciljeve.

Iako su Su-25 i MiG-29, avioni kojima upravljaju ukrajinski borbeni piloti, dobra oprema, njihov kapacitet da izazovu štetu je ograničen zastarelim radarima, bombama i projektilima, navodi Sky News.

eurofighter typhoon raf
eurofighter typhoon raf

Prema ukrajinskom pilotu koji je F-16 nazvao „optimalnim izborom“, F-16 se ne odnosi samo na kvalitet već i na broj avionskih kapaciteta koji su lako dostupni u Evropi i drugim zemljama.

„Moramo da ih dobijemo veoma brzo i trebalo bi da budu spremni za odlazak“, dodao je Juice.

Što se tiče mogućnosti aviona Tajfun u britanskom vazduhoplovstvu, Juice je izrazio želju da pilotira avionom četvrte generacije. Međutim, naveo je nekoliko razloga zašto veruje da je takva perspektiva malo verovatna.

Tajfun je, primetio je, veoma sposoban mlaznjak, ali je i prilično skup i ima minimalan broj dostupnih platformi. Izrazivši svoju spremnost da leti Tajfunom, nije bio siguran u praktičnost ove ideje.

Intervju sa pilotom pod kodnim imenom Juice se očigledno koristi u brojnim pričama, izjavama, najavama.. Pre samo mesec dana, pilot sa istim kodnim imenom nazvao raketu R-37M ispaljenu sa Su-57 „najopasnijom“.

Da li će London isporučiti Eurofighter Typhoon Kijevu?

Portparol britanske vlade izjavio je da sada ne bi bilo praktično slati britanske borbene avione u Ukrajinu. „Britanski borbeni avioni Tajfun i F-35 su izuzetno složeni i potrebni su meseci kako bi se kompletirala obuka na njima. S obzirom na to, smatramo da je slanje ovih aviona u Ukrajinu nepraktično“.

„Nastavićemo da pružamo i ubrzavamo našu vojnu podršku Ukrajini i pažljivo slušamo njihove zahteve“, dodao je on.

Upitan da li vlada ima bilo kakve primedbe na slanje manje naprednih aviona od drugih saveznika, portparol je rekao: „Nastavićemo da razgovaramo sa našim saveznicima o tome šta mislimo da je pravi pristup. Upravo smo poslali naše tenkove Challenger i krećemo se zajedno sa našim saveznicima u tom pravcu. Ti tenkovi će uskoro stići.”

eurofighter typhoon
eurofighter typhoon

Međutim, stručnjaci veruju da Kraljevsko vazduhoplovstvo nema mnogo toga da pruži u značajnom ili dugoročnom kapacitetu. Britanci su takođe izjavili da je njegova odgovornost da osiguraju da NATO i Velika Britanija imaju potrebne avione za svoju odbranu.

Nema mnogo aviona dostupnih za UK zbog njenih trenutnih obaveza, koje uključuju vazdušnu patrolu u baltičkim zemljama i eskadrilu tajfuna u Kataru. Tajfuni koji bi verovatno bili poslati su dizajnirani samo za borbu vazduh-vazduh i nisu pogodni za kopneni napad. Štaviše, postoje i značajni praktični problemi, kao što je vreme potrebno za obuku pilota, uključujući i one sa borbenim iskustvom.

Oko 20ak najstarijih Tajfuna trebalo bi da bude penzionisano 2025. Tajfune je takođe teško održavati zbog njihove ekstenzivne logistike i sistema podrške.

2 KOMENTARA

  1. Ne vredi da čitam šta ovaj trabunja. Video sam na Youtube jako SU 27 gura nosom f16, a zatim ga prati, i drži na nišanu, dok ovaj pokušava neke kerefeke izbegavanja, dok Ruski pilot umire od smeha!

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave