NaslovnaNovostiDa li će London isporučiti Eurofighter Typhoon Kijevu

Da li će London isporučiti Eurofighter Typhoon Kijevu

Portparol britanske vlade izjavio je da sada ne bi bilo praktično slati britanske borbene avione u Ukrajinu. „Britanski borbeni avioni Tajfun i F-35 su izuzetno složeni i potrebni su meseci kako bi se kompletirala obuka na njima. S obzirom na to, smatramo da je slanje ovih aviona u Ukrajinu nepraktično“.

„Nastavićemo da pružamo i ubrzavamo našu vojnu podršku Ukrajini i pažljivo slušamo njihove zahteve“, dodao je on.

Upitan da li vlada ima bilo kakve primedbe na slanje manje naprednih aviona od drugih saveznika, portparol je rekao: „Nastavićemo da razgovaramo sa našim saveznicima o tome šta mislimo da je pravi pristup. Upravo smo poslali naše tenkove Challenger i krećemo se zajedno sa našim saveznicima u tom pravcu. Ti tenkovi će uskoro stići.”

U ponedeljak je predsednik Sjedinjenih Država Džo Bajden rekao da Sjedinjene Države ne planiraju da pošalju borbene avione F-16 u Ukrajinu.

oruzjeonline.com podseća da su prvo Holandija, a zatim Poljska izrazile spremnost da Ukrajini isporuče lovce F-16. U oba slučaja biće potrebno odobrenje SAD da bi se izvršio takav ponovni transfer.

Prema glasinama, pitanje isporuke borbenih aviona Ukrajini biće razmotreno na sledećem sastanku NATO u Nemačkoj.

Ukrajinsko vazduhoplovstvo takođe priznaje da će biti potrebno vreme da obuče svoje pilote da upravljaju novim lovcima. Prema izvoru iz ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, šest meseci je optimalna opcija za obuku.

eurofighter typhoon
Nemački eurofighter typhoon

Nije tajna da su ukrajinski piloti obučavani u SAD na simulatorima jurišnika A-10. Taj model je prošlog leta bio među imenovanima za moguću isporuku Ukrajini. Međutim, Vašington i njegovi saveznici traže priliku da kupe i snabdevaju lovce sovjetskog dizajna, kako navodno ne bi gubili vreme na obuci.

Nakon što su se saveznici Ukrajine setili nove faze snabdevanja početkom godine, Kijev očekuje dolazak tenkova Leopard 2, Čelendžer 2 i Abrams. Očekuje se da će prvi tenkovi početi da pristižu za oko tri meseca. Američki Abrams će, po poslednjim informacijama, stići tek krajem ove godine ili početkom sledeće.

4 KOMENTARA

  1. Po komentarima bi rekao čovek da su rusi superiorni toliko da im niko ništa ne može a jadni NATO se sakrio u ćošak i čeka šta će im rusi napraviti.

  2. America NATO i zapadna Evropa slušaju senilnog Bajdena udaraju po Rusiji javno i tajno, a nemaju pameti da se manu svjetske sile kad pređu sve granice i crvene linije doći će do osvete, nestat će neće ni vidjeti šta će im se desiti.

  3. Što s..u! Što govore o slanju aviona Ukrajini. Što ne kažu jasno: “Šaljemo NATO avione sa NATO pilotima, u sukob protiv Rusije”! Slanje aviona je samo maska, za skriveni rat protiv Rusije! Što pričaju budalaštine? Tajfun je veoma složen avion! Isto kao i F35 i F22. Obuka na njemu uz veoma mnogo letih sati, je najmanje godinu dana, da bi piloti koji ulaze u sukob protiv Ruskih aviona, i iskusnih pilota, imali bilo kakve šanse u sukobu! Rusi nisu glupi! Samo kupuju vreme, da pripreme za dejstvo svoj nuklearni arsenal! Avioni i tenkovi ih uopšte ne zanimaju! Nemaju nameru da vode konvencionalni rat, protiv višestruko mnogoljudnije i bogatije NATO-EU alijanse, niti da vrše mobilizaciju svojih građana, i šalju ih na front! Po cenu sopstvenog uništenja, zbrisaće Ameriku i celu Evropu za pola sata!!!

  4. Što s..u! Što govore o slanju aviona Ukrajini. Što ne kažu jasno: “Šaljemo NATO avione sa NATO pilotima, u sukob protiv Rusije”! Slanje aviona je samo maska, za skriveni rat protiv Rusije! Što pričaju budalaštine? Tajfun je veoma složen avion! Isto kao i F35 i F22. Obuka na njemu uz veoma mnogo letih sati, je najmanje godinu dana, da bi piloti koji ulaze u sukob protiv Ruskih aviona, i iskusnih pilota, imali bilo kakve šanse u sukobu! Rusi nisu glupi! Samo kupuju vreme, da pripreme za dejstvo svoj nuklearni arsenal! Avioni i tenkovi ih uopšte ne zanimaju! Nemaju nameru da vode konvencionalni rat, protiv višestruko mnogoljudnije i bogatije NATO-EU alijanse, niti da vrše mobilizaciju svojih građana, i šalju ih na front! Po cenu sopstvenog uništenja, zbrisaće Ameriku i celu Evropu za pola sata!!!

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave