NaslovnaNovostiAmerički tenk Abrams ne može da deluje u teškim zimama? Društvene mreže...

Američki tenk Abrams ne može da deluje u teškim zimama? Društvene mreže pune smešnih snimaka

Dok intenzivne borbe nastavljaju da besne u delovima istočne Ukrajine, ruski društveni mediji suzbijaju šale o terenskim sposobnostima američkog tenka Abrams.

Američki tenk Abrams mogao se videti kako se muči u snegu. Korisnik Tvitera je napisao: „Glavni tenk M1 Abrams Oružanih snaga SAD nije pogodan za zimsku upotrebu. Iako teško borbeno vozilo ima veliku snagu, samo nekoliko centimetara snega moglo bi da zaustavi oklopna vozila.

Ovi tenkovi su u poslednje vreme primećeni kako se transportuju širom Nemačke prema obaveštajnim podacima “otvorenih izvora”. Vojni analitičari i posmatrači su izjavili da su oni mogli ili da budu upućeni u Poljsku da popune zalihe ili bi mogli da budu namenjeni Ukrajini. Nema potvrde o tome iz Berlina ili Vašingtona.

Nema Abramsa za Ukrajinu

SAD su procenile vrednost najnovijeg vojnog paketa pomoći na oko 2,5 milijardi dolara, koji uključuje oklopne transportere, sisteme protivvazdušne odbrane i hiljade raketnih i artiljerijskih projektila. Prema saopštenju američkog Ministarstva odbrane, biće poslato 90 oklopnih transportera Strajker i 59 borbenih vozila Bredli.

Međutim, uprkos obećanju ogromnih 2,5 milijardi dolara pomoći, Vašington se nije izjašnjavao o tenkovima M1 Abram za koje je Ukrajina lobirala. Dok Ukrajina već duže vreme moli NATO da pošalje najsavremenije borbene tenkove, ove molbe su još glasnije nakon što je Britanija objavila da je spremna da pošalje tenkove Čelendžer 2 u Kijev.

Sve je veći pritisak i na Nemačku da naoruža Ukrajinu tenkovima Leopard 2 ili, u najmanju ruku, da odobri njihov transfer iz trećih zemalja. Međutim, izgleda da je Nemačka svoju odluku zasnovala na slanju tenkova Leopard u Ukrajinu samo ako SAD odluče da pošalju Abramsa.

11 KOMENTARA

  1. Samo šaljite Abramse i Leoparde pa će vam prvo rasturiti Rusi te vaše “neuništive” šklopocije i obrukaće te se jer sad stoji superiorna sila sa druge strane. Nisu jadnici kojekakvi sa kalašnjikovima, turbanima i sandalama pa ste se hvalili kako su super tenkovi a ima i korumpirani ukrajinaca koji će za kantu votke prodati tenk pa će Rusima doći na dar zapadna tehnika u ruke i imaće laganice vremena da prouče…

    • Na snimku se vidi da tenk ide po dubokom snegu sa letnjim gusenicama zato i nije mogao da savlada ovoliku planincinu od brda.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave