NaslovnaNovostiSAD označili rusku privatnu vojsku Vagner kao „kriminalnu“ grupu

SAD označili rusku privatnu vojsku Vagner kao „kriminalnu“ grupu

Sjedinjene Države zvanično označavaju rusku privatnu vojnu kompaniju Vagner grupu kao „značajnu transnacionalnu kriminalnu organizaciju“, optužujući tu paravojnu grupu da je pomogla Rusiji da zaobiđe sankcije u ratu predsednika Vladimira Putina protiv Ukrajine, rekao je portparol Saveta za nacionalnu bezbednost SAD, Džon Kirbi.

Obraćajući se novinarima u Beloj kući, Kirbi je rekao da procene američkih i britanskih obaveštajnih službi pokazuju da Vagner grupa ima najmanje 50.000 ljudi u Ukrajini, od kojih je većina regrutovana iz ruskih zatvora.

„Naša poruka svakoj kompaniji koja razmišlja o pružanju podrške Vagneru je jednostavno ovo: Vagner je kriminalna organizacija koja nastavlja široko rasprostranjene zločine i kršenja ljudskih prava“, dodao je Kirbi.

Kirbi je takođe kritikovao severnokorejske isporuke oružja Rusiji koje koristi Vagner, uključujući pešadijske rakete i projektile. CNBC nije mogao odmah da dođe do Vagnerove grupe.

IzvorCNBC

5 KOMENTARA

  1. Nisu kao mi. Ne nabijaju narandzaste kombinezone zatvorenicima,ne drze zatvorenike na povodcu za pse, nemaju psihopate u tom procentu kao mi, ne ubijaju snajperom civile, ne zastrasuju sve civile, nemaju konc logore, ne koriste drogu, ne bacaju tepih bombe, ne kolju, ne izivljavaju se

  2. Čim amerikance neko pobeđuje u ratu ili im mrsi konce, a ne mogu mu ništa, amerikanci ga proglase za kriminalne grupe.

  3. Označili je nacistički zlikovci koji su ceo svet zavili i zavijaju u crno.
    Rusi BRANE svoju granicu!
    Sve je dozvoljeno.
    Tražili ste,gutajte!

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave