NaslovnaNovostiRekord: oboreno 5 ukrajinskih borbenih aviona, uključujući Su-27 i MiG-29, za 24...

Rekord: oboreno 5 ukrajinskih borbenih aviona, uključujući Su-27 i MiG-29, za 24 sata

Rusko Ministarstvo odbrane nedavno je saopštilo da su ruske Vazdušno-kosmičke snage oborile pet ukrajinskih borbenih aviona za 24 sata.

Vest je saopštio portparol Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov. Konašenkov je 8. januara izjavio da su Su-27, Su-24, dva Su-25 i MiG-29 bili među ukrajinskim borbenim avionima koje je rusko vazduhoplovstvo oborilo.

Prema rečima Konašenkova, ruski avioni su oborili Su-27, Su-24 ukrajinski avion u Harkovskoj oblasti, dva ukrajinska aviona Su-25 u Nikolajpolju i Novom Donbasu, kao i ukrajinski avion MiG-29 u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Rusko Ministarstvo odbrane, međutim, nije navelo koji su borbeni avioni korišćeni u misijama koje su obarale ukrajinske avione.

Štaviše, Ministarstvo odbrane takođe tvrdi da su sistemi PVO oborili pet ukrajinskih bespilotnih letelica u naseljima Patalahovka, Kuzemovka, Kuzmino, Kremennaja i Pšeničnoje samoproglašene Luganske Narodne Republike.

suhoi su 34m2

Ukoliko su tvrdnje ruskog MO tačne, gubitak pet aviona u jednom danu bio bi užasan za nedovoljno opremljene ukrajinske vazduhoplovne snage. Ukrajina raspoređuje avione MiG-29 opremljene raketama AGM-88 HARM za napad na radarske lokacije neprijateljskih snaga kako bi svojim vojnicima pružila ključnu prednost.

Međutim, čini se da je Ukrajina takođe izgubila jedan MiG-29 od sopstvene protivvazdušne odbrane. 8. januara objavili smo kako je ukrajinski raketni PVO sistem „Osa“ oborio avion MiG-29 ukrajinskih vazduhoplovnih snaga u blizini Kurahova, DNR.

IzvorTASS

7 KOMENTARA

    • Ne nego će mo da slušamo Američku propagandu i njihov Holivud,gde Putin umire već godinu dana od trideset vrsta bolesti i svi Rusi izginuše. Od starta se znalo da će Rus nešto da žrtvuje i da neće da demonstrira silu i da za dva dana osvoji Ukrajinu. Cilj je mlevenje i patnja lagano i polako da pokaže svima da može da ratuje protiv svih,da neće ekonomski pasti već se dići,da neće vojno i u ljudstvu pokleknuti i da ima neiscrpan izvor svega,i da može sam da mu niko ne treba. A najgori rat za drugu stranu je mlevenje lagano i sa puno patnje

  1. Боже молим Ти се сачувсј свој грешни православни род.Господе милостиви смилуј Се подари б.Русима Архистратиге војске небесне невидљиве да униште сотонисте издајнике троваче православа по целом планету Твоме да их зтре сила Твоја за свагда.Амин Боже дај.Христос се роди.

  2. На слици где је СУ није 34-ка, за толико бисте требали знати ако се зовете “оружје”.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave