NaslovnaNovostiUkrajinski pilot obučen u Deda Mraza, ispalio dve AGM-88 rakete na ruske...

Ukrajinski pilot obučen u Deda Mraza, ispalio dve AGM-88 rakete na ruske mete

Ukrajinski borbeni avion MiG-29 nedavno je primećen kako ispaljuje AGM-88 HARM na ruske ciljeve. Na snimku koji je objavila ukrajinska odbrana vidi se pilot obučen kao Deda Mraz kako ispaljuje dve rakete vazduh-zemlja AGM-88 HARM.

U natpisu, koji se pojavljuje pored video snimka, stoji: „MiG-29 ukrajinskog vazduhoplovstva vrši suprotstavljeni SEAD napad sa parom američkih integrisanih AGM-88 HARM antiradarskih raketa vazduh-zemlja.

MiG-29 na snimku koji nosi dva AGM-88 i dve rakete vazduh-vazduh kratkog dometa R-73. U međuvremenu, video igrice sa ratnom tematikom sve češće šire lažne informacije o ukrajinskom ratu.

Nedavni izveštaj ukazuje da su lažni video snimci u vezi sa ruskom operacijom u Ukrajini često uključivali snimke iz kompjuterske igre Arma 3 poslednjih meseci. Ovaj snimak se obično označava kao „uživo“ ili „najnovija vest“ da bi izgledao autentično.

Video igre imaju ozbiljan potencijal da šire lažne informacije zbog toga koliko se često i lako lažne vesti dele na društvenim mrežama, uključujući i medijske kuće.

Ipak, Ukrajina je u avgustu dobila rakete AGM-88 HARM iz Vašingtona. Ruski mediji su ranije tvrdili da su američke antiradarske rakete AGM-88 HARM zakazale jer je većina oborena u vazduhu. Mala brzina HARM-a od 600 metara u sekundi i njihova velika vidljivost uzroci su njihove niske efikasnosti.

agm 88 harm
agm 88 harm

Ukrajinski borbeni avioni ispaljuju ove rakete sa velike udaljenosti, omogućavajući ruskoj vojsci da ih uoči mnogo pre nego što se približe oblasti gde se nalaze ruski sistemi protivvazdušne odbrane. Američke vazduhoplovne snage su počele da koriste HARM 1983 godine.

Vazduhoplovstvo Sjedinjenih Država koristilo je rakete AGM-88 protiv libijskih snaga protivvazdušne odbrane u zalivu Sidra 1986. godine i tokom operacije Pustinjska oluja 1991. Tokom operacije ispaljeno je 80 projektila prema radarima iračke PVO.

4 KOMENTARA

  1. Ja sam mislio da ovo nece smeti da polete, kao ni nasi 99′ godine…ovi bas se igraju i dosta im se daje za pravo…

  2. Џинглбел,џинглбел, деда мразе, спичила те ракета па скрену са стазе, ј..о те онај што ти меморијску ставио да се снимиш, ооо ти ратниче на батерије 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave