NaslovnaNovostiHet-trik! Lovac Su-35S oborio tri letelice u jednoj patroli?

Het-trik! Lovac Su-35S oborio tri letelice u jednoj patroli? [Video]

Rusko ratno vazduhoplovstvo je 29. decembra, prema izveštaju svog Ministarstva odbrane, oborilo tri ukrajinska aviona, MiG-29 i dva helikoptera Mi-8, u napadima vazduh-vazduh, verovatno od strane jednog lovca Su-35S.

Usledila su još dva Mi-8 koja su sutradan, 30. decembra, oborili ruski lovci u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR). Tako je Ukrajina za dva dana izgubila četiri helikoptera i jedan borbeni avion od strane ruskih aviona.

Međutim, nije bilo konkretnog saopštenja ni o Su-35S ni o tvrdnji „jedan protiv tri“, osim što je Ministarstvo odbrane navelo da su navedene tri letelice bili žrtve ruskih borbenih aviona.

Ukrajina je takođe izgubila devet bespilotnih letelica (dronova), uključujući i jedan turski TB-2 Bayraktar, ​​na istoku i jugu Ukrajine, zaključujemo iz istog izveštaja.

Su-35S je drugi najnapredniji lovac u Rusiji odmah posle Su-57 i smatra se jednim od najnaprednijih višenamenskih lovaca generacije 4++ na svetu. Napredniji je čak i od Su-30SM2, deo stručnjaka u oblasti vojne avijacije veruje da je Su-35 taj koji bi mogao da ima razumne šanse (pored S-57) da obori američki F-22 Raptor ili F-35 u bliskom susretu ili u borbama izvan vizuelnog dometa.

Su-35S
Su-35 Super Flanker

Ministarstvo odbrane nije objavilo nijedan drugi promotivni video o borbenoj avijaciji 30. decembra ili pre 30. decembra. Dok na Su-35S prikazanom kako sleće na kraju snimka, nedostaje jedna raketa kratkog dometa R-73 iz desnog podkrilnog stuba i jedna R-77-1 BVR-AAM sa desnog podusisnog stuba.

To, dakle, ukazuje na to da su ukrajinski helikopteri MiG-29 i Mi-8 za koje se tvrdi da su oboreni, upravo žrtve ovog Su-35S prikazanog u promotivnom videu.

Štaviše, karte situacije na terenu koje je objavilo Ministarstvo odbrane pokazuju jedno od obaranja Mi-8 u Družkovki, samo 30 km severno od Jablonovke, gde je pogođen drugi Mi-8.

mapa objavljena od ruskog mod na napredak bojnog polja od 29 decembra
mapa objavljena od ruskog mod o situaciji sa bojnog polja 29 decembra

Nejasno je da li je Su-35S koristio i R-77 koji se nalazi ispod trupa jer se oni ne vide sa bočne strane sletajućeg Su-35S. Ali da je „trostruko ubistvo“ delo istog Su-35S vrlo je verovatno.

PrekoMil.ru
IzvorRT

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave