Naslovna Oružje Novo Oružje 10 najprodavanijih pištolja u 2022

10 najprodavanijih pištolja u 2022

0
glock43
glock43
google news

Ako tražite informacije o nekim od najpopularnijih pištolja trenutno, onda ste došli na pravo mesto. Poznati austrijski proizvođač pištolja Glock ostvaruje treću godinu zaredom, rekordne rezultate prodaje. Očekuje se da će im prihod uskoro premašiti milijardu evra, a ovo je lista 10 najprodavanijih pištolja 2022 godine u SAD.

  1. Glock 43X ima masu sa punim okvirom od samo 650 grama a odlikuje se malom silom na obarači od 2,5 kg. G43X je deo nove “Slimline” serije kompanije Glock koja pruža istu pouzdanost i performanse kao standardni Glock, ali sa tanjom navlakom i rukohvatom pištolja za optimalnu manipulaciju u bilo kom okruženju.
glock 43x
glock 43x

Prednosti: Možda najbolji kompaktni pištolj ikada napravljen; Lagan; Jedno od najboljih okidanja u celoj seriji pištolja Glock; Najprodavaniji pištolj u 2021. i 2022.

Mane: Nije prilagođen za montažu optike.

  1. Taurus G3C je najnoviji model koji će zameniti do sada popularni G2C. Ako tražite pištolj za početnika ili nabavku modernog oružja kalibra 9 mm sa respektabilnim kapacitetom i pouzdanom preciznošću, G3C je odlična opcija.
taurus g3c
taurus g3c

Prednosti: 3 sigurnosna mehanizma, uključujući indikator napunjene cevi,  blokiranje udarne igle i osigurača obarače; Pristupačna cena od oko 250 Evra; odličan za svakodnevno i skriveno nošenje; Veliki kapacitet za kompaktni pištolj; Lagano povlačenje obarače silom od samo 600 grama.

Nedostaci: I dalje velika udaljenost obarače; Malo je nezgrapan u odnosu na ostale pištolje sa liste.

  1. Glock 19 Gen 5 je idealan za vlasnike oružja koji misle da je Glock 17 prevelik, ali ne žele mali Glock 43X ili Glock 26 (Baby Glock).
glock 19 gen 5 1
glock 19 gen 5

Prednosti: Veliki kapacitet okvira; Lagano povlačenje obarače; Savršena dužina vidnog polja za mete do 50 metara; Savršen za skriveno nošenje sa težinom koju imaju i kompaktni Glockovi.

Protiv: Nije prilagođen za optiku.

  1. Taurus G2C. Glavni razlog zašto je ovaj pištolj u prvih 10 je cena. Potpuno novi u kalibru 9mm košta oko 230 evra.
taurus g2c
taurus g2c

Prednosti: Najpovoljniji pištolj na listi; Jedan od najkompaktnijih pištolja za univerzalnu primenu; Lagan; Ergonomska drška sa ulegnućima za palac i dlan čine zahvat i kontrolu lakom; Lagano povlačenje obarače; 12+1 metaka je odlično u odnosu na njegovu veličinu.

Protiv: Neverovatno dug put obarače.

  1. Glock 44. Ako vam se sviđa Glock 19 a želite pištolj kalibra .22 LR, nema ništa bolje ili udobnije od Glock-a 44.
glock 44
glock 44

Prednosti: Pristupačan; prilikom rukovanja deluje kao Glok 19, ali ima manji trzaj

Nedostaci: cev nema navoj.

  1. Glock 43X MOS je isti kao Glock 43X, osim što možete zameniti nišane na modularnom optičkom sistemu (MOS) sa aftermarket RDS ili tricijumskim noćnim nišanima.
glock 43x mos
glock 43x mos
  1. Glock 19X je odličan pištolj za veće šake i one koji žele rukohvat u punoj veličini Gloka 17, ali sa tanjom i kraćom navlakom Glock-a 19 koji se koristi za skriveno nošenje.
glock 19x
glock 19x

Prednosti: Savršeno za strelce sa velikim rukama; Tanja navlaka G19 omogućava da G19X bude prikladan i za organe reda; Odličan kapacitet; Lagan; Glatko povlačenje obarače.

Nedostaci: Ima problema sa municijom pojednih proizvođača; Skup.

  1. Smith i Vesson M&P45 2.0. Na pištolju Smit i Vesson M&P (Military & Police) .45 2.0 ugao zahvata je promenjen na 18o kako bi se premostio jaz koji je vladao između ovog modela i Gloka.
smith and wesson mp45 2.0
smith and wesson mp45 2.0

Prednosti: taktilno i zvučno resetovanje  obarače; Veoma lagano povlačenje obarače (manja sila), posebno za oružje u kalibru .45 ACP; Optimalan ugao rukohvata, što omogućava pogodan zahvat u prirodnoj poziciji za gađanje; isporučuje se sa 4 umetka za rukohvat koji omogućavaju prilagođavanje bilo kojoj veličini šake; Agresivni zahvat pomaže u uspostavljanju potpune kontrole tokom pucanja; Korak žlebova od 380 mm je odličan za cev kalibra .45 ACP; Veoma pristupačan; Estetski privlačan; Savršen za otkriveno nošenje; Odličan za strelce sa većim šakama; opremljen podešenom optikom.

Nedostaci: prima samo 10 metaka; isuviše dug (200 mm) za skriveno nošenje; dugačak hod obarače; standardni nišani sa belim tačkama su neprihvatljivi za pištolj u ovom rangu cena; za istu cenu možete kupiti Glock 19 ili Glock 43X.

  1. Glock 20 je savršen saputnik u lovu zbog velikog (15+1) kapaciteta i kalibra od 10mm čak i ako naiđete na medveda.
glock 20
glock 20

Prednosti: Veliki kapacitet okvira; Produžena linija nišana od 17 cm omogućava brže i lakše pogađanje mete; Odlična zaustavna snaga; Širina od 3,4 cm čini ga udobnim za držanje; Podnosi trzaj bolje od bilo kog pištolja kalibra 10 mm.

Nedostaci: Ne može se nositi skriveno; Skup; Ima najveću težinu povlačenja obarače od bilo kog Glock-a.

  1. Glock 26 Gen 5 (Bejbi Glock) je najprodavaniji sub-kompaktni pištolj posle Gloka 43X.
glock 26 gen 5
glock 26 gen 5

Prednosti: Svako ga može koristiti za skriveno nošenje; Impresivan kapacitet okvira u svojoj klasi (sub-kompaktni); Teži samo 730 grama napunjen; pristupačan; Glock Marksman Barrel (tehnika narezivanja cevi zasnovana na poligonalnim žlebovima koji pružaju poboljšanu preciznost);

Nedostaci: Nije spreman za optiku; Premali za većinu muškaraca prosečne veličine.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version