NaslovnaNovostiZapalio se MiG-31K, sposoban da nosi hipersoničnu raketu Kindžal

Zapalio se MiG-31K, sposoban da nosi hipersoničnu raketu Kindžal

Jedan od tri ruska aviona Mikojan MiG-31K koji su bili stacionirani na aerodromu Mačuliči u Belorusiji se navodno zapalio, 25 decembra, a smatra se da ostaje neoperativan „u bliskoj budućnosti“.

Informaciju je otkrila posmatračka grupa „Beloruski Gajun”, pozivajući se na izvore. MiG-31K su sposobni da nose hipersonične rakete Kh-47M2 Kindžal.

MiG-31 nosi Kindžal

Podsetimo, ove rakete je praktično nemoguće presresti. Zbog toga se širom Ukrajine izdaje upozorenje za vazdušnu opasnost kad god avion MiG-31K poleti.

Tri MiG-a 31K sa registracionim brojevima RF-92215, RF-92445 i RF-95194 su navodno stigla u Mačuliči 13. decembra, navodi Beloruski Gajun. Ovo je bila druga misija tog aviona u Belorusiji.

Prethodno su tri MiG 31 sletela u Belorusiju i zadržala se 46 dana. Ovog puta na aerodromu Mačulišči se nalaze ne samo MiG-31K, već i Iljušin Il-76 A-50U „Sergej Atajants“ AVAKS aviona sa registarskim brojem RF-93966.

U međuvremenu, 25. decembra, drugi ruski MiG sa registracijom RF-92445 sa sedištem u Mačuličiju izvršio je dva dvočasovna leta što je dovelo do izdavanja upozorenja o vazdušnim napadima širom Ukrajine.

Informacije sa beloruskog tviter naloga Gajun treba uzimati sa velikom rezervom sobzirom duboku ostrašćenost kao i način kako se, navodno finansira.

PrekoMotolko

4 KOMENTARA

  1. Negu, šta kaže BBC, hoće li uskoro ukropi ući u Moskvu , kad već stalno tamane ruske vojnike – zna li se šta?

  2. Samo se nadajte da se zapalio,naucice vas ovaj avion pameti,sve vas sa zapada vas koje je Amerika uzela pod svoje I od vas pravi budale.Zivela Rusija

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave