NaslovnaNovostiPrve slike kineskog 'nadograđenog' stelt lovca J-20B

Prve slike kineskog ‘nadograđenog’ stelt lovca J-20B

Novi set slika, za koji se veruje da je novi unapređeni prototip J-20, postao je viralan na internetu. Avion, nazvan J-20B, vidi se sa modifikovanim oblikom aviona i intrigantnim sličnostima sa kineskim borbenim avionom J-35, koji je trenutno u razvoju.

Pratioci dešavanja u kineskom vazduhoplovstvu već neko vreme očekuju potpuno novu varijantu stelt lovca J-20. Međutim, kvalitet fotografija je preslab da bi potvrdio mnoge promene napravljene na mlaznjaku. Primetno je da ova konkretna varijanta nije ista kao varijanta J-20 sa dva sedišta, koja se takođe često naziva J-20B.

Avion ima šemu žute prajmer boje koja se često koristi na kineskim vojnim avionima pre nego što se farbaju.

Kako je otkrio kineski stručnjak Andreas Rupreht u tvitu, na nosu aviona verovatno se nalazi serijski broj 2051. Iako lokacija aviona nije objavljena, čini se da se radi o proizvodnoj fabrici u Čengduu u Sečuanu.

Uprkos viralnim fotografijama, nije se moglo zvanično potvrditi da su ove slike originalne i pouzdane. Nije neuobičajeno da se kineski avioni i drugi vojni sistemi pojavljuju na mreži, da bi kasnije bili označeni kao lažni. Na kraju je čak i ovaj tviteraš izrazio sumnje.

Pored toga, vlada uverenje da kineski propagandisti često objavljuju fotografije kao deo dobro planirane strategije. Tajming ovih fotografija je interesantan. Pre 12 godina, 22. decembra 2010. godine, zvanično je predstavljen prvi prototip J-20. Međutim, o današnjem razvoju događaja kineskih zvaničnika nije bilo reči, barem za sada.

Kao što se može videti na fotografijama dostupnim na internetu, okvir aviona je značajno modifikovan. Izgleda da je nadstrešnica pilotske kabine ravna u odnosu na postojeće varijante J-20A u službi sa kineskog vazduhoplovstva. Spljoštenu nadstrešnicu prati i znatno podignuta kičma aviona.

IzvorTwitter

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave