NaslovnaNovostiZabeležena upotreba novog sistema za polaganje mina Zemljedelje u Ukrajini

Zabeležena upotreba novog sistema za polaganje mina Zemljedelje u Ukrajini

Prema video snimku objavljenom na Twiteru, novi ruski sistem za polaganje mina ISDM (inžinjerski sistem daljinskog miniranja) Zemljedelje (Poljoprivreda) zasnovan na šasiji kamiona je sada potpuno operativan i raspoređen u Ukrajini sa ruskom vojskom.

Pozivajući se na informacije koje je objavio Tviter nalog @200_zoka, ruska vojska je izvela lansiranje mina sa sistemom za postavljanje mina ISDM Zemljedelje u blizini grada Zaporožja, na reci Dnjepar na jugoistoku Ukrajine.

ISDM Zemljedelje je lanser sistem za polaganje mina zasnovan na šasiji vojnog kamiona Kamaz 6560 8×8 sa kabinom za posadu na prednjem delu i dve police sa 25 lansera od 122 mm cevi koji mogu da lansiraju protivtenkovske ili protivpešadijske mine.

U stanju da lansira mine na površini od nekoliko fudbalskih terena za veoma kratko vreme. Sistem ima domet paljbe od 5 do 15 km projektila kalibra 122 mm sa bojevom glavom opremljenom protivtenkovskim ili protivpešadijskim minama.

zabeležena upotreba novog sistema za polaganje mina zemljedelije u ukrajini
Zemljedelije ISDM

Ceo sistem ISDM Zemljedelje se sastoji od lansirne rampe sa 50 projektila kalibra 122 mm koje su napunjene protivpešadijskim ili protivtenkovskim minama i transportnog vozila opremljenog kranom za pretovar na zadnjem delu. Lanser i transloader su integrisani u kamion KamAZ-6560 8×8 i imaju oklopnu kabinu.

Lansirni kamion sistema ISDM Zemljedelje je opremljen satelitskom navigacijom, kompjuterom i meteorološkom stanicom, što omogućava operaterima da vrše podešavanja i uzmu u obzir uticaj vremena na let projektila. Za sopstvenu zaštitu, kamion je takođe opremljen sa tri bacača dimnih granata sa svake strane kontrolne kabine koja se nalazi na zadnjem delu kabine posade.

IzvorTwitter

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave