NaslovnaNovostiGUR: Direktno iz proizvodnih fabrika, rakete idu ka Ukrajini

GUR: Direktno iz proizvodnih fabrika, rakete idu ka Ukrajini

Neke ruske rakete se šalju u Ukrajinu direktno sa proizvodne trake, među oružjem koje se koristi su i rakete proizvedene u avgustu ove godine. Ovu izjavu čujemo Vadima Skibickog, predstavnika ukrajinske vojne obaveštajne službe [GUR]. Gospodin Skibicki nije priložio nikakve dokaze za iznete tvrdnje.

raketni-sistem-iskander-
Iskander

„Neke rakete silaze direktno sa proizvodne trake. Koliko dugo traju u velikoj meri zavisi od proizvodnje. U poređenju sa predratnim periodom, proizvodnja je smanjena, ali, nažalost, Rusija i dalje može da proizvede određeni broj krstarećih projektila i drugog oružja koje se koristi protiv naše zemlje kao rezultat zaobilaženja ekonomskih sankcija“, rekao je Skibski. Njegovu izjavu objavio je GUR na zvaničnom sajtu.

Predstavnik obaveštajnih službi je ponovio svoju prethodnu procenu da za neke vrste naoružanja Rusija već koristi stratešku rezervu, odnosno onih 30 odsto koje moraju stalno da ostanu na inventaru oružanih snaga, ponovo bez ikakvih dokaza.

Prema GUR-u, Rusija je u poslednja dva meseca izvezla artiljerijsku municiju 122 mm i 152 mm iz Belorusije. Ukrajinski obaveštajci su takođe ranije izvestili da Kremlj pokušava da nabavi oružje od trećih zemalja. Konkretno, ovo se odnosi na rakete Smerč i Uragan za reaktivne artiljerijske sisteme, pošto masovna proizvodnja ovog oružja još nije počela u Rusiji.

Iran

U toku su i pregovori sa Iranom o prebacivanju projektila u Moskvu. Postoje čak i izveštaji o nacrtima sporazuma o ovom pitanju, ali još uvek nema dokaza da su projektili stigli do Rusije.

irankska raketa na tecno gorivo sa izmenjivom bojevom glavom
Irankska raketa na tecno gorivo sa izmenjivom bojevom glavom

Već nekoliko meseci se u zapadnim medijima pojavljuju izveštaji o iscrpljivanju ruskog raketnog resursa, međiutim nikavih dokaza za takve tvrdnje nema. Početkom novembra, Skibski je u intervjuu britanskom nedeljniku „Ekonomist” izjavio da je Kremlj već upotrebio skoro 80 ​​odsto svojih naprednih raketa. Prema HUR-u, Moskva ima samo oko 120 balističkih raketa kratkog dometa Iskander.

IzvorGUR

2 KOMENTARA

  1. 😂😂😂ma Rusi su sve potrošili municiju na vas …više nemaju sa čim da ratuju….sad kad bi ih neko drugi napao ne bi se ni borili jer nemaju sa čim….😂😂😂😂

  2. Ovde je u pitanju čista špekulacija i želja da Rusija nema dovoljno balističkih i ostalih projektila. Na njihovu veliku žalost stanje ruskih arsenala nezna niko.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave