NaslovnaNovostiRusija poslala 15 Tor-M2 sistema i inženjersku opremu u Belorusiju

Rusija poslala 15 Tor-M2 sistema i inženjersku opremu u Belorusiju

Rusija nastavlja da povećava svoje vojno prisustvo u Belorusiji. Ovo su izvestili izvori iz Belorusije nakon vojnih manevara te dve zemlje.

Moskva je poslala u Minsk najmanje 15 sistema zemlja-vazduh Tor-M2 i 10 jedinica inženjerske opreme. Vojna oprema je prevožena vozom. Voz je navodno krenuo sa železničke stanice iz krasnodarske oblasti 25. novembra a stigao je juče, 28. novembra, u Belorusiju. Voz je navodno primećen na železničkoj stanici Orša-Centralna.

Izvor u Belorusiji javlja da je krajnja destinacija ruskog voza železnička stanica Ljasnaja. Prema istom izvoru, ovo nije prva ruska isporuka sistema zemlja-vazduh Tor-M2 Belorusiji poslednjih nedelja.

Pretpostavke o ovom i prethodnim isporukama iz Rusije u Belorusiju su različite. Prema nekim komentarima, ovo su mogući sistemi za učešće u budućoj vojnoj vežbi između dve zemlje. Drugi komentari sugerišu nagomilavanje vojne opreme za otvaranje novog fronta kroz napade na severu Ukrajine.

Moguće otvaranje drugog fronta u Ukrajini [tj. na severu Ukrajine] moglo bi da uvuče Belorusiju u rat. Belorusija je do sada dozvoljavala Rusiji slobodan pristup putnoj infrastrukturi zemlje za kretanje ruskih vojnih jedinica.

Treba napomenuti da su u Belorusiji raspoređene baterije sistema PVO S-400. Oni savršeno funkcionišu u sinhronizaciji sa Tor-M2, dok se S-400 se bori protiv neprijateljskih vazdušnih ciljeva na velikim visinama. 15 sistema TOR-M2 mogu poslužiti za jačanje protivvazdušne odbrane Belorusije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave