NaslovnaNovostiSpremni za Ukrajinu u svakom trenutku: Odred Ahmat-1 formiran u Čečeniji

Spremni za Ukrajinu u svakom trenutku: Odred Ahmat-1 formiran u Čečeniji

Završeno je kadrovsko formiranje nove strukturne specijalne jedinice Kancelarije ruske rosgvardije u Čečenskoj Republici – OMON „Ahmat-1“, saopštio je šef republike Ramzan Kadirov.

U strukturi je otvoreno više od dve hiljade novih radnih mesta. Sva mesta su popunjena, rekao je Kadirov.

Načelnik Odeljenja Federalne službe trupa Nacionalne garde Ruske Federacije za Čečensku Republiku Šarip Delimhanov predvodio je formiranje personala „Ahmat-1“.

„Na poligonu u sastavu jedinice uglavnom su iskusni borci, borbeni oficiri, iskusni u brojnim specijalnim operacijama protiv međunarodnog terorizma. Oni su spremni u bilo kom trenutku, da po pozivu napreduju u zonu SVO u Ukrajini i brane interese naše otadžbine“, rekao je Kadirov.

Šarip Delimhanov
Šarip Delimhanov

Komandant OMON-a je Alihan Šavhalov [OMON – sistem specijalnih policijskih jedinica u sastavu Nacionalne garde Rusije, Rosgvardije]. On se odlično dokazao, ispunjavajući zadatke koje je rukovodstvo Ruske Federacije postavilo tokom Novog svetskog rata, istakao je šef Čečenije.

On je napomenuo da je jedinica opremljena savremenim naoružanjem i opremom. Osoblje ima sve što je potrebno za službu i izvršavanje dodeljenih operativnih i borbenih zadataka bilo koje složenosti.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave