NaslovnaAvijacijaTelo nestalog ukrajinskog pilota otkriveno na bugarskoj obali Crnog mora

Telo nestalog ukrajinskog pilota otkriveno na bugarskoj obali Crnog mora

Telo nestalog ukrajinskog pilota izronilo je u Crno more u blizini bugarskog priobalnog grada Careva u septembru, saopštila je bugarska policija u ponedeljak. Bio je u vodi dva meseca pre nego što je otkriven i identifikovan. „Telo je bilo sa pričvršćenim padobranom i odsečenim nogama, verovatno zbog neispravnog katapulta, a pilot je preminuo od gubitka krvi“, rekao je glavni inspektor Hristo Ičev iz policijske uprave u Burgasu.

telo nestalog ukrajinskog pilota otkriveno na bugarskoj obali crnog mora

Nakon što su kontaktirane ukrajinske vazduhoplovne snage, identifikovan je po službenom broju na njegovoj metalnoj etiketi, koja je oksidirala, a kasnije i DNK testom od biološkog materijala pokojnikove ćerke.

Su-24
Su-24

Pilot je 61-godišnji pukovnik Mihail Matjušenko iz Buče. Njegov avion je oboren 26. juna u Crnom moru tokom bitke na Zmijskom ostrvu kod Odese. O bici smo pisali u više navrata

Telo je vraćeno i sahranjeno u svom rodnom gradu 4. oktobra. Mihail Matjušenko je bio jedan od dvojice ukrajinskih pilota SU-24, oborenih u borbi iznad Crnog mora. Sudbina drugog pilota ostaje idalje nepoznata.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave