NaslovnaAvijacijaTelo nestalog ukrajinskog pilota otkriveno na bugarskoj obali Crnog mora

Telo nestalog ukrajinskog pilota otkriveno na bugarskoj obali Crnog mora

Telo nestalog ukrajinskog pilota izronilo je u Crno more u blizini bugarskog priobalnog grada Careva u septembru, saopštila je bugarska policija u ponedeljak. Bio je u vodi dva meseca pre nego što je otkriven i identifikovan. „Telo je bilo sa pričvršćenim padobranom i odsečenim nogama, verovatno zbog neispravnog katapulta, a pilot je preminuo od gubitka krvi“, rekao je glavni inspektor Hristo Ičev iz policijske uprave u Burgasu.

telo nestalog ukrajinskog pilota otkriveno na bugarskoj obali crnog mora

Nakon što su kontaktirane ukrajinske vazduhoplovne snage, identifikovan je po službenom broju na njegovoj metalnoj etiketi, koja je oksidirala, a kasnije i DNK testom od biološkog materijala pokojnikove ćerke.

Su-24
Su-24

Pilot je 61-godišnji pukovnik Mihail Matjušenko iz Buče. Njegov avion je oboren 26. juna u Crnom moru tokom bitke na Zmijskom ostrvu kod Odese. O bici smo pisali u više navrata

Telo je vraćeno i sahranjeno u svom rodnom gradu 4. oktobra. Mihail Matjušenko je bio jedan od dvojice ukrajinskih pilota SU-24, oborenih u borbi iznad Crnog mora. Sudbina drugog pilota ostaje idalje nepoznata.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo. Molimo Vas da nas kontaktirate!

Povezani članci

Ostanite povezani

2,116FanovaLajkuj
3,432PratilacaZaprati
752PratilacaZaprati
477PratilacaZaprati

Najnovije objave