NaslovnaNovostiRuski snajperisti u Ukrajini naoružani novim puškama NATO standarda

Ruski snajperisti u Ukrajini naoružani novim puškama NATO standarda

Ruski snajperisti u Ukrajini dobili su novu pušku visoke preciznosti za testiranje u borbi. Puška je kompatibilna sa NATO standardom: kalibar 308 win (7,62×51). Novu pušku visoke preciznosti razvio je Lobaev Arms 308 win (7,62×51 NATO) sa povećanim dometom do 1000 metara.

Lobaev Arms DHL-4 Sevastopolj .408 Cheytac.
Lobaev Arms DHL-4 Sevastopolj .408 Cheytac

Kako je agenciji RIA Novosti rekao nadležni izvor, novu snajpersku pušku će testirati specijalisti kako na poligonima, tako i u realnim borbenim uslovima.

Na osnovu rezultata borbenog dejstva biće doneta odluka o početku masovne proizvodnje ovog naoružanja. Sa pozitivnim rezultatom, planira se izdavanje početne serije od 100 jedinica.

Snajperske puške koje je razvio Lobaev Arms već uveliko koriste ruski snajperisti raspoređeni u Ukrajini. Primera radi, snajperisti iz jedinica specijalnih snaga u blizini Harkova i Kijeva koriste pušku SVLK-14S „Sumrak“, (domet 4 km).

Lobaev Arms SVLK-14S Sumrak .408 

Aktivno se koriste snajperske puške DXL-5 Havoc (Devastator), NATO kalibra 12,7×99 mm, međutim proizvodiće se nove serije pušaka za vojsku ruskog standarda 12,7×108 mm. Testovi u borbenim uslovima se takođe odvijaju na taktičkoj snajperskoj pušci Lobaev TSVL-8 M1 Staljingrad.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo. Molimo Vas da nas kontaktirate!

Povezani članci

Ostanite povezani

2,116FanovaLajkuj
3,432PratilacaZaprati
752PratilacaZaprati
477PratilacaZaprati

Najnovije objave