NaslovnaNovostiNajnoviji ruski Vistrel-M sa proizvodnih traka stiže na front

Najnoviji ruski Vistrel-M sa proizvodnih traka stiže na front

Zanimljivu fotografiju napravio je ruski kanal na Telegramu Рыбарь. Na fotografiji je kovnoj vozova sa novom oklopnom i transportnom opremom. Međutim, ako pogledamo pažljivo vidimo da Moskva direktno na front šalje opremu za koju se može reći da je tek proizvedena.

Najnoviji ruski Vistrel-M pravo sa proizvodnih traka stiže na front
Voz u Rusiji je navodno krenuo ka Ukrajini sa oklopnim vozilima K-43269 Vistrel-M i kupolama 32V01 sa topovima 2A42 kalibra 30 mm, instituta Burevestnik.

U pitanju je vozilo KamAZ BPM-97 4×4 otporno na mine, sa specijalnom zaštitom [skraćenica na engleskom MRAP]. Nije u pitanju zastarela MRAP verzija iz 1990-ih, već najnoviji KamAZ-43269 Vystrel-M ( Выстрел, pucanj). Zanimljivija je činjenica da je serijska proizvodnja Vistrel-M počela tek u maju ove godine. Dakle, posle samo pet meseci prve jedinice su ukrcane u voz negde u centralnoj Rusiji i otišle na front u Ukrajinu.

Vistrel-M

Vistrel-M je opremljen topom 2A42 kalibra 30 mm. Tu je i sekundarno naoružanje mitraljez PKT, kao i automatski bacač granata AG-30. Vistrel-M je poslednja poznata modifikacija KAMAZ BPM-97. Na prvi pogled možda nemaju bitnu razliku, ali zapravo Vistrel-M ima šoferšajbnu otpornu na metke, napredan sistem za prečišćavanje vazduha unutar karoserije, kao i novi sistem za kontrolu vatre.

Najnoviji ruski Vistrel-M pravo sa proizvodnih traka stiže na front
KamAZ-43269 Vystrel-M

Raspoređivanje u Ukrajinu i učešće u sastavu ruskih oružanih snaga biće borbeni debi Vistrela-M. Telegram nalog tvrdi da je bar jedan Vistrel-M već primećen na ulicama Hersona. Sofisticiranija verzija KAMAZ BPM-97, pored Rusije, nalazi se u upotrebi u Azerbejdžanu, Kazahstanu i Siriji.

U poslednjih 48 sati izvestili smo o ozbiljnom transportu naoružanja iz Rusije u Ukrajinu. U rat u Ukrajinu otišlo je 17 projektila Iskander-M. Pre nekoliko dana renovirani glavni borbeni tenkovi T-80 BVM napustili su Rusiju, a danas prenosimo da iz Rusije kreće i voz sa samohodnom artiljerijskom topom Giatsint-S kalibra 152 mm.

Kupola BM-30-D Spica (32V01) sa topom 2A42 30 mm

Juče smo vas izvestili da je ruska nuklearna podmornica, najverovatnije Belgorod, napustila svoju lokaciju i nestala sa radara. Ovo je objavila italijanska publikacija La Repubblica, pozivajući se na informaciju zvaničnika NATO-a. Belgorod je nosilac šest nuklearnih torpeda Posejdon.

Autor

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo. Molimo Vas da nas kontaktirate!

Povezani članci

Ostanite povezani

2,116FanovaLajkuj
3,432PratilacaZaprati
751PratilacaZaprati
479PratilacaZaprati

Najnovije objave