NaslovnaNovostiNajnoviji ruski Vistrel-M sa proizvodnih traka stiže na front

Najnoviji ruski Vistrel-M sa proizvodnih traka stiže na front

Zanimljivu fotografiju napravio je ruski kanal na Telegramu Рыбарь. Na fotografiji je kovnoj vozova sa novom oklopnom i transportnom opremom. Međutim, ako pogledamo pažljivo vidimo da Moskva direktno na front šalje opremu za koju se može reći da je tek proizvedena.

Najnoviji ruski Vistrel-M pravo sa proizvodnih traka stiže na front
Voz u Rusiji je navodno krenuo ka Ukrajini sa oklopnim vozilima K-43269 Vistrel-M i kupolama 32V01 sa topovima 2A42 kalibra 30 mm, instituta Burevestnik.

U pitanju je vozilo KamAZ BPM-97 4×4 otporno na mine, sa specijalnom zaštitom [skraćenica na engleskom MRAP]. Nije u pitanju zastarela MRAP verzija iz 1990-ih, već najnoviji KamAZ-43269 Vystrel-M ( Выстрел, pucanj). Zanimljivija je činjenica da je serijska proizvodnja Vistrel-M počela tek u maju ove godine. Dakle, posle samo pet meseci prve jedinice su ukrcane u voz negde u centralnoj Rusiji i otišle na front u Ukrajinu.

Vistrel-M

Vistrel-M je opremljen topom 2A42 kalibra 30 mm. Tu je i sekundarno naoružanje mitraljez PKT, kao i automatski bacač granata AG-30. Vistrel-M je poslednja poznata modifikacija KAMAZ BPM-97. Na prvi pogled možda nemaju bitnu razliku, ali zapravo Vistrel-M ima šoferšajbnu otpornu na metke, napredan sistem za prečišćavanje vazduha unutar karoserije, kao i novi sistem za kontrolu vatre.

Najnoviji ruski Vistrel-M pravo sa proizvodnih traka stiže na front
KamAZ-43269 Vystrel-M

Raspoređivanje u Ukrajinu i učešće u sastavu ruskih oružanih snaga biće borbeni debi Vistrela-M. Telegram nalog tvrdi da je bar jedan Vistrel-M već primećen na ulicama Hersona. Sofisticiranija verzija KAMAZ BPM-97, pored Rusije, nalazi se u upotrebi u Azerbejdžanu, Kazahstanu i Siriji.

U poslednjih 48 sati izvestili smo o ozbiljnom transportu naoružanja iz Rusije u Ukrajinu. U rat u Ukrajinu otišlo je 17 projektila Iskander-M. Pre nekoliko dana renovirani glavni borbeni tenkovi T-80 BVM napustili su Rusiju, a danas prenosimo da iz Rusije kreće i voz sa samohodnom artiljerijskom topom Giatsint-S kalibra 152 mm.

Kupola BM-30-D Spica (32V01) sa topom 2A42 30 mm

Juče smo vas izvestili da je ruska nuklearna podmornica, najverovatnije Belgorod, napustila svoju lokaciju i nestala sa radara. Ovo je objavila italijanska publikacija La Repubblica, pozivajući se na informaciju zvaničnika NATO-a. Belgorod je nosilac šest nuklearnih torpeda Posejdon.

https://www.youtube.com/watch?v=d-0Atnk3noM

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave