NaslovnaNovostiNajmanje 17 balističkih projektila Iskander-M ide ka Ukrajini

Najmanje 17 balističkih projektila Iskander-M ide ka Ukrajini

Sigurnosna kamera na železničkoj stanici u pravcu ukrajinske oblasti Herson snimila je voz natovaren projektilima i transportnom opremom. Na video snimku se vidi najmanje osam praznih transportnih šasija Iskander-M balističkih projektila i devet potpuno pripremljenih i napunjenih Iskander-M.

Video je objavljen na Telegramu. Nalog koji je distribuirao video nije pružio više informacija. tj. nije jasno kada je tačno napravljen video snimak i koji je pravi smer voza.

Iskander je mobilni balistički raketni sistem u službi ruske vojske. Još tri zemlje poseduju Iskander – Jermenija, Alžir i Belorusija. Međutim, verzija „M“ je razvijena samo za rusku vojsku.

Ova balistička raketa je razvijena za operativne udare kratkog dometa. Rečeno je da je sposobna za domet od 500 km, iako je trenutno dokumentovan domet od 415 km. Verzija sistema „M“ je naoružana sa dve rakete 9M723. Prema izvorima, brzina leta svake rakete je između 6 i 7 maha. Svaka raketa 9M723 dostiže maksimalnu visinu leta od 6 do 50 km. Karakteristika 9M723 je da nema balističku putanju, ali može biti naoružana nuklearnom bojevom glavom. Rusi tvrde da projektil ima i stelt svojstva.

Iskander-M

Od lansiranja, 9M723 kreće se nepravilno . Time se, prema ekspertima, želi izbeći njeno presretanje i uništenje drugom vrstom projektila – antibalističkim. Putanja 9M723 je haotična, odnosno ova raketa stalno manevriše u letu kako bi izbegla presretanje.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave